לדייג מנחם לב יש שיטה מיוחדת להכנת הסרדינים הטעימים וכמובן התנאי החשוב ביותר שהם יהיו טריים:
את הסרדינים הטריים ("סרדין כנרת") מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד ב- 215 מעלות, לשלוש דקות (חשוב לטגן בשמן עמוק בסיר ולא במחבת , בכדי שלא יצא דג שמן מידי). אחרי שלוש דקות הדגים יצופו על פני השמן.
מווציאים את הדגים ומניחים במסננת, בוזקים מלמעלה מלח ופלפל (2 כפיות מלח וכפית פלפל ), ומקפיצים את הדגים במסננת עם המלח והפלפל שיתערבבו טוב.
להכין רוטב, הכולל שום לימון ופטרוזיליה, הכל טרי ולערבב היטב. לשים בקערה קטנה. את הסרדינים המוכנים טובלים ברוטב ואוכלים.