פרסקו

נוצר ב-19.09.2012 01:09
(הופעות ואירועים)

"סרברוס", יצירתו החדשה של יורם כרמי, כוריאוגרף ומייסד להקת המחול "פרסקו" עולה על הבמה בסוזן דלל. היצירה היא ירית הפתיחה לאירועי העשור של הלהקה שיתפרשו לאורך השנה הקרובה.

 "סרברוס" נוצרה בהשפעת סיפורים מהמיתולוגיה היוונית שקרא כרמי בילדותו, ועוסקת בחיפוש תנועה חדשה במרחב. העלילה מתארת עולם דמיוני בו מתרחשים חיים חדשים מעבר לנהר ומעבר לשער שחוצץ בין העולם החי לעולם הבא.

 כחלק מהחקירה התנועתית נבנתה במיוחד במה מסתובבת בתוך במת המופע, הנעה באופן חופשי בחלל הבמה כמעיין רקדן נוסף. הבמה באה לידי ביטוי כחלק מהכוריאוגרפיה, ומטרתה לתת פרספקטיבה נוספת לתנועה שנוצרת בחלל. הקהל מתבונן בסיטואציות וברגעים אינטימיים מזוויות חדשות באופן בו הם מרגישים כי הם נעים סביב הרקדנים.

(הופעות ואירועים)

0545_DS1_6452להקת המחול "פרסקו" תעלה במרכז סוזן דלל בתל-אביב ביצוע מיוחד של מופע המחול "מאיץ חלקיקים", בשיתוף מגמת המחול של תיכון שוהם. למופע קדמה עבודה של חודשיים וחצי, במסגרתה נפגשה רקדנית הלהקה, נופר לוינגר עם תלמידות י"א ו-י"ב במגמת המחול, ולימדה אותן קטע מתוך "מאיץ חלקיקים", יצירתו החדשה והמוערכת של יורם כרמי, המנהל האמנותי והכוריאוגרף של הלהקה

נוצר ב-25.07.2010 08:07
(מתכונים)

prescoאין ספק כי אחת הבעיות בחזרה לביה"ס היא הכנת הסנדוויצ'ים. לא רק שצריך לקום מוקדם יותר, לא רק שהעיניים עדיין עצומות למחצה, אלה שבשעה 07:00 בבוקר צריך להתחיל לחשוב: עם מה למרוח את הלחם/לחמנייה? את זה היא אוהבת או לא? את זה נמאס לה, את זה מרחתי אתמול, וכו'

(מתכונים)

הרוטב עם השם המוזר צ'ימיצ'ורי, הפך כבר מזמן לשם שגור בפי מסעדנים ידועים וניתן למצוא אותו על כל שולחן במסעדות המתמחות בעשיית בשר, בעיקר בקרב השפים הארגנטינאים (גאוצ'ואים) הידועים בכל העולם כאלופים בעשיית בשר אשר אינם מעיזים להגיש לשולחן את המנות ללא רוטב הצ'ימיצ'ורי