אופן ההכנה:
מכניסים לסיר שעל האש ליטר וחצי של מים מוסיפים ציפורן, אבקת קינמון, מעט וניל, כף סוכר לבן ומבשלים את הבסיס המתוק כרבע שעה, לאחר מכן מוסיפים דובדבנים ומבשלים יחד 10 דקות ומנמיכים לאש קטנה.
לקערה נפרדת מכניסים כף קמח, קופסא קטנה של שמנת חמוצה, חצי כוס מים קרים מכינים מהתערובת קרים ומוזגים לאט לאט את תוכן הקערה למרק שמתבשל. בשלב הבא מוסיפים למרק כוס קטנה של שמנת מתוקה, ממתינים עוד 5 דקות נוספות של בישול ומכניסים לצינון במקרר.
מחלקים ל-4 קערות, שקוררו מראש ומקשטים עם קצפת ועלי נענע.
המתכון באדיבות מסעדת טוליפ, יהודה הלוי 52, תל אביב.