לקראת שבועות: מתכון מיוחד לכופתאות גבינה ללא סוכר, באדיבות מסעדת "טוליפ" ההונגרית בת"א. מרכיבים: קילו גבינה לבנה 9%, 3 ביצים, 10 כפות סולת, קמצוץ מלח, שמנת חמוצה, פירורי לחם, חמאה

כלים

הוראות הכנה: מערבבים את הגבינה, הביצים, הסולת והמלח יחד לאחר מכן מכניסים את התערובת, למשך 5 שעות, להיצטננות במקרר. בנפרד מטגנים בחמאה פירורי לחם עד לקבלת גוון זהב. מוציאים מהמקרר את החומרים והופכים לכדורים בגודל בינוני. את הכדורים מכניסים לבישול בסיר עם מים רותחים וכאשר הכדורים עולים לפני השטח סימן שהם מוכנים.

לסיום מגלגלים את הכדורים המבושלים בפירורי הלחם שטיגנו. להגשה- מוזגים על הכופתאות שמנת חמוצה. המתכון ללא סוכר, למי שמעוניין במתכון עם סוכר- ניתן להוסיף רוטב פירות ואבקת סוכר.