ליום העצמאות – המתכונים המיוחדים של אלעד כחלון, סו-שף מסעדת הלופט, ל"על האש" כמו שצריך: חצילים  קלויים בטחינה, סלט פלפלים קלויים,  ולמרינדת ג'ינג'ר סויה מיוחדת לעוף. כל הדברים הקטנים שמסביב לבשר ועושים חג שמח - בתיאבון!

כלים

סלט חצילים בטחינה - מצרכים: 2 חצילים שרופים על האש או בתנור מקולפים, חצי כוס טחינה גולמית, זר פטרוזיליה, 3 שיני שום, מלח ופילפל, מיץ לימון להוסיף לפי הטעם.  לטחון הכל במג'ימיקס.

סלט פלפלים קלויים- לשרוף על האש 6 פלפלים קלויים להניח אותם בקופסא ולאטום אותה. לאחר קירור לקלף אותם, לפרוס לרצועות דקות,לערבב עם 4 כפות שמן, 2 כפות חומץ בלסמי מעט מלח ופלפל גרוס,3  שיני שום קצוצות.

מתכון מרינדה למוצרי עוף: פרגית,חזה וכו':  חתיכה קטנה של ג'ינג'ר קצוץ, 200 מ''ל סויה(כמות של כוס חד פעמית), 150 מ''ל שמן סויה, כף שום כתוש, 4 כפות סוכר, 1/2 כוס קטשופ.

ניתן לעשות פיקנטי ע''י הוספת מעט פלפל צ'ילי חריף.

לערבב הכל ולהשרות את העוף למשך כמה שעות במקרר, יממה זה אופטימלי.