פסטה עם גמבה, תרד ושעועית לבנה, ברוטב עלי דפנה, לימון ושום  - מתכון מיוחד מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

רכיבים:

חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה

עלה דפנה

‏4 שיני שום‏

שליש כוס מרק צח מירקות

‏2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות‏

‏4 כוסות תרד שטוף וחתוך לרצועות דקות‏

כף קליפת לימון מגורר‏

‏2 כפות מיץ לימון‏

‏120 גרם פסטה קצרה‏

מלח ופלפל

הוראות הכנה:

מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים ב-2 כוסות מים, מוסיפים עלה דפנה ו-2 שיני שום ומביאים לרתיחה מעל ‏להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית מתרככת ומסירים מהאש.

מרתיחים את המרק במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל ומבשלים במשך 5-8 דקות. ‏מוסיפים תרד, קליפת לימון ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות,עד שהתרד מתרכך בנתיים, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.

מסננים את השעועית (בשלב הזה מרבית הנוזלים ‏כבר נספגו, בשארית הנוזלים אפשר להשתמש כרוטב לפסטה) ומוסיפים לתערובת הפלפלים. מחממים היטב ‏ומתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון. מסננים את הפסטה ומערבבים עם תערובת הפלפלים והשעועית

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים