קיש בצל וכרישה צרפתי - מתכון מומלץ לשבועות של עידו רוטמן , שף רשת רולדין. עידו רוטמן מספר על המנה: "חג שבועות מחזיר אותי לביקורי ילדות בקיבוצים, חגיגות הקציר והמים, ומאפשר לי לשחזר את מתכוני המשפחה ולשדרג אותם באמצעות הגבינות האיכותיות שזמינות היום בשוק. קיש זה אהוב עלי במיוחד בשל טעמם המתקתק של הכרישה והבצל, שמשתלבים נהדר עם הגבינות, וריח האפייה שעולה ומציף את הבית בניחוחות חג"
בית הקפה קופי-ענן הממוקם על פסגת הר בנטל (1200 מ' מעל פני הים), בקיבוץ מרום גולן שברמת הגולן ממליץ לפתוח את הבוקר בגביע מוזלי רענן וצבעוני ועשיר בפירות העונה
סיוון צפריר, קונדיטור מצפה הימים, ממליץ לקנח את ארוחת חג השבועות בעוגת שמנת פירורים עשירה וגבוהה, מרשימה למראה ולטעם
מרים הוד ממסעדת בית שלום במטולה ממליצה על עוגת הגבינה מבית סבתא, אותה היא מגישה לאורחי המסעדה
קיש קממבר וגבינות עיזים - מתכון מיוחד, לשבועות או לארוחה חגיגית, של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין שבמושב בניה