מתכון: עוף מבושל באורז ופירות יבשים. מתכון מיוחד של שף מסעדת Calma, נדב בוסקילה

כלים

המצרכים (ל 4-6 מנות):

1.5 כרעיים של עוף

2 בצלים לבנים גדולים קלופים וקצוצים

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות

עלים מענף של רוזמרין, קצוצים דק

1 ליטר מים

1 כפית קינמון

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

3/4 כפית פלפל שחור

2 כוסות אורז בסמטי

1/5 כוס פירות יבשים

100 גר' פיסטוקים מטוגנים עד השחמה

אופן ההכנה:

מחממים על להבה בינונית סיר רחב (רצוי עם ציפוי טפלון), ומניחים בתוכו את נתחי העוף כשצד העור כלפי מטה, משחימים את העוף כ-15 דקות ומוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והרוזמרין לטיגון של 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, הקינמון, הכורכום, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים לו להצטנן, מוסיפים לסיר את האורז והפירות היבשים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאוד (כ 25-30 דקות). כשהעוף מתקרר מעט מפרידים את הבשר מהעצמות ומוסיפים את בשר העוף לאורז. מערבבים בעדינות, מוסיפים את הפיסטוקים ומגישים.

המתכון באדיבות מסעדת calma, חוף לידו, אשדוד. טל' 08-8667241.