המצרכים (ל 4-6 מנות):
1.5 כרעיים של עוף
2 בצלים לבנים גדולים קלופים וקצוצים
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
עלים מענף של רוזמרין, קצוצים דק
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
3/4 כפית פלפל שחור
2 כוסות אורז בסמטי
1/5 כוס פירות יבשים
אופן ההכנה:
מחממים על להבה בינונית סיר רחב (רצוי עם ציפוי טפלון), ומניחים בתוכו את נתחי העוף כשצד העור כלפי מטה, משחימים את העוף כ-15 דקות ומוסיפים לסיר את הבצל, הגזר והרוזמרין לטיגון של 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, הקינמון, הכורכום, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים לו להצטנן, מוסיפים לסיר את האורז והפירות היבשים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז רך מאוד (כ 25-30 דקות). כשהעוף מתקרר מעט מפרידים את הבשר מהעצמות ומוסיפים את בשר העוף לאורז. מערבבים בעדינות, מוסיפים את הפיסטוקים ומגישים.
המתכון באדיבות מסעדת calma, חוף לידו, אשדוד. טל' 08-8667241.