כלים

אורז בסמטי עם אפונה - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור

רכיבים:

‏2 כוסות + 2 כפות מרק צח מירקות‏

חצי בצל קטן קצוץ דק

שן שום כתושה

חצי כפית ריחן מיובש

כוס אורז בסמטי

כפית מלח ים

חצי כפית פלפל שחור טחון טרי

‏250 גרם אפונה ירוקה קפואה‏

הוראות הכנה:

מחממים את 2 כפות המרק בסיר גדול.

מוסיפים בצל, שום וריחן.

מבשלים במשך 2 דקות, מעל להבה נמוכה.

מוסיפים ‏‏2 כוסות מרק, אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות.

מוסיפים את האפונה ומבשלים ‏במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.‏