קארי דגים בנוסח גואה - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור
רכיבים:
15 גרם תמרהינדי
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קטן, קלוף, קצוץ
1 כפית אבקת צ'ילי
חצי כפית כמון טחון
2 כפיות כוסברה טחונה
100גרם קוקוס טחון
חצי כפית כרכם טחון
3 עגבניות קצוצות
5-6 עלי קארי (אם יש)
1-2 פלפלים ירוקים חריפים, מנוקים וקצוצים דק
1 ושליש כוסות מים
500 גרם בקלה חתוך לנתחים
מלח
הוראות הכנה:
משרים את התמר ההינדי בכוס מים חמים 10-15 דקות. יוצקים דרך מסננת דקה לכלי שני ומהדקים את התמר הינדי למסננת. מחממים את השמן בסיר בגדול, מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים צ'ילי, כמון, כוסברה, קוקוס וכורכום. מטגנים 30 שניות. בוחשים את העגבניות, נוזלי התמר הינדי, עלי הקארי, פלפלים ומלח, מוסיפים מים ובקלה, בוחשים קלות, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות. מגישים עם אורז מבושל.