תביעות הרשלנות הרפואית בלידה הן תביעות מורכבות וקשות להתמודדות מבחינה נפשית ומקצועית, הנזקים הנגרמים לתינוק או ליולדת ילוו את המשפחה במשך כל החיים. רגע לפני שאתם חוששים מפני הגשת תביעה חשוב לזכור כי הכספים עתידים לשמש למימון הטיפול הרפואי בילד והתמודדות עם אבדן ימי עבודה ושאר הוצאות כספיות להתאמת אורח החיים שלכם למציאות החדשה. בתי החולים מחזיקים בפוליסות ביטוח מיוחדות המיועדות לכיסוי מקרים אלו והתמודדות עם תביעות.

מתי ניתן להגיש תביעת רשלנות רפואית בלידה

א.      1. מקרים בהם נגרם ליולדת או לתינוק נזק שניתן היה למנוע.

ב.      2. מקרים של רשלנות באבחון מוקדם של מומים במהלך ההיריון.

ג.       3. מומים בעובר או פגיעות ביולדת בעקבות טיפולי פוריות שגויים.

אלו הן 3 דוגמאות של מצבים קלאסיים בהם מוגשות תביעות רשלנות רפואית כנגד הגורם המטפל. ישנם כמובן גם מקרים רבים נוספים אשר נבחנים באופן נקודתי תוך פנייה לעורך דין, בכל מקרה בו ישנו חשש לרשלנות רפואית מומלץ יהיה לפנות להתייעצות עם עורך דין מנוסה בתחום. 

טעות אנוש או רשלנות רפואית?

בתחום כה רגיש ומרכב כמו רפואה גם טעויות אנוש קלות או חוסר תשומת לב עלולים להסתיים לפגיעות בלתי הפיכות. אחיות, רופאים ושאר העוסקים במקצועות הרפואה מחויבים ברמה גבוהה של ערנות, קפדנות ודיוק, מגיע לכם לקבל טיפול רפואי הולם בכל פנייה אל בית החולים או קופת חולים. על פי רוב, אין למטופל את הידע הדרוש בכדי לפקח על איכות הטיפול, האחריות מוטלת כולה על הצוות הרפואי. עם העיסוק במקצוע מגיעה גם אחריות גדולה אותה הצוות הרפואי מקבל על עצמו.

מקרים של רשלנות באבחון עקב אי ביצוע בדיקות במועד הדרוש, טעויות במהלך ניתוח, מתן תרופות לא נכונות, קבלת החלטות שגויות עקב חוסר מקצועיות וכן הלאה, מתרחשים כמעט בכל יום. יש מקום להגשת תביעת רשלנות רפואית כאשר הטעות של הצוות הרפואי חרגה מגבולות הסביר וגרמה לנזקים משמעותיים.

שימו לב, לא כל נזק הוא עילה לתביעה

קיימים מקרים טראגיים בהם נזקים נגרמים במהלך לידה או הריון ללא כל רשלנות מצד הצוות הרפואי, כמו כן, לא בכל מצב הנזק הנגרם הוא נזק בר פיצוי. הגשת תביעת רשלנות רפואית יש לבסס על נזק קיים ומוכח, במקרים בהם הצוות הרפואי מיידע מראש את היולדת כי ישנם סיכונים הכרוכים בניתוח קיסרי או בכל פרוצדורה אחרת, האפשרות שלה להגיש בהמשך תביעת רשלנות רפואית מוגבלת.

אם תקדישו לכך רגע של מחשבה תזכרו כי לפני רוב בדיקות ההיריון ופרוצדורות רפואיות במהלך הלידה הצוות הרפואי מבקש אתכם לחתום על מסמכים המאשרים כי הנכם מודעים לסיכון הכרוך בטיפול ומקבלים אותו על עצמכם. כאן נשאלת השאלה עד כמה אישה במהלך צירי לידה תוכל להפעיל שיקול דעת ולהבין את משמעות המסמך עליו חתמה בזה הרגע? יתר על כן, האם יש לה כל אפשרות בחירה? תחום הרשלנות הרפואית הוא תחום אפור בו יש לבחון כל מקרה לגופו ולקבל החלטות בהתאם.

כלים