לכבוד חג השבועות השיקה טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י' (משנת 1921) קופסה חדשה לאחסון אריזת הקמח בעיצוב חגיגי ואלגנטי במיוחד. על הקופסה ברכה לחג שבועות שמח, מתכון נפלא לחג של עוגת גבינה-תפוז מקמח כוסמין לבן, וגם מידע על המאפיינים המיוחדים של קמח הכוסמין.

כלים
קאפקייקס שוקולד ופרג מקמח כוסמין לבן אפויים בעציץ. צילום - מנחם גרייבסק
קאפקייקס שוקולד ופרג מקמח כוסמין לבן אפויים בעציץ. צילום - מנחם גרייבסק

 כמו כן, השיקה הטחנה קמח כוסמין לבן באריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי. הכוסמין הלבן, הנטחן מאנדוספרם הגרעין, הוא בעל ערכים תזונתיים גבוהים, מכיל אחוז חלבון גבוה, ויטמינים מקבוצה B ומינרלים. לכוסמין מדד גליקמי נמוך וטעמו עדין וייחודי. קמח הכוסמין נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד. הוא מתאים לשימוש במקום קמח לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1. הטחנה השיקה את הקמח באריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי, לנוחות ולזמינות השימוש. הקמח נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת, בטכנולוגיה מיוחדת שמונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי קמח.

הטחנות הגדולות קופסה חדשה לחג השבועות. צילום מנחם גרייבסקי 5065c

מחיר קופסה חגיגית: 18 ₪. מחיר קמח כוסמין לבן ללא צורך בניפוי: 14-10 ₪.

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.

להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה.

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י", מציעה מתכון נפלא מקמח כוסמין לבן:

קאפקייקס שוקולד ופרג מקמח כוסמין לבן אפויים בעציץ

אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות

חומרים:

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 70 גרם (1/2 כוס) קקאו
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 2 כפות גדושות פרג טרי
  • 3 ביצים
  • 250 גרם סוכר (1.25 כוסות) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית רום (אפשר פחות)
  • 200 מ"ל (1 כוס) שמן
  • 400 מ"ל (2.5 מכלים) יוגורט טבעי 3%
  • 100 גרם מיני שוקולד צ'יפס מעורבבים שחור לבן (אפשר רק סוג אחד)

אופן ההכנה

משמנים היטב כ-20 מיני עציצונים, או כוסות קאפקייקס מעוצבות.

מנפים לקערה בינונית את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה.

בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, מלח, סוכר, תמצית רום, שמן ויוגורט.

מוסיפים את החומרים היבשים לקערת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.

מוסיפים את הפרג.

מעבירים את התערובת לעציצונים, ממלאים עד ל-2/3 מהגובה.

אופים כ-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

מוציאים את התבנית ומפזרים בזהירות מעל את השוקולד צ'יפס, מחזירים לתנור לעוד כ-12-10 דקות (סה"כ 20-15 דקות אפייה).

הקאפקייקס מוכנים כאשר קיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

מוציאים מהתנור ומקררים היטב. אפשר לקשט בשמנת מתוקה או ברוטב שוקולד.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS