מתכון בריאות לאניני טעם סלט סלקים מיוחד במינו, מעדן כמנה ראשונה ולצד המנה העיקרית, מוסיף לשולחן צבע וריח והמון המון ויטמינים! עלי רוקט ואגוזי לוז באדיבות השף אלון כהן

כלים
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

המתכון מתאים לשולחן ליל הסדר החגיגי ובהחלט נחשב גם למתכון טבעוני גורמה:

מרכיבים לסלט:

4 סלקים בינוניים

2 צרורות עלי רוקט

1 בצל סגול

50 גרם אגוזי לוז אפויים וקצוצים

למרינדה–

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל חומץ בן יין לבן

100 מ"ל סילאן

מיץ מלימון אחד

5 שיני שום קלופות וקצוצות היטב

מלח ופלפל

אופן הכנה:

מחממים תנור ל -180 מעלות

עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומכניסים בשלמותם לתנור ל -45 דקות.

בינתיים מכינים את המרינדה , מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

כשהסלקים רכים למגע, מוציאים אותם מהעטיפה וקולפים עם הידיים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות מטבח למניעת כתמים סגולים בידיים). פורסים את הסלקים לפלחים דקים ומניחים בתוך המרינדה.

בינתיים , מתבלים את עלי הרוקט במעט שמן זית, לימון ומוסיפים להם חצי בצל סגול חתוך לרצועות.

מניחים את עלי הרוקט במרכז הצלחת ובניהם שוזרים את פלחי הסלק . מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקלופים , והמנה מוכנה להגשה .

בתיאבון...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS