מתכון לאוסובוקו ביין אדום וציר בקר באדיבות: השף אלון כהן - מתכון חם וחגיגי לאוסובוקו בנוסח צרפתי לשולחן ליל הסדר.

כלים
צילום יח"צ
צילום יח"צ

המצרכים :

אוסובוקו עגל טרי | 10 מנות

3 בצלים לבנים קלופים, חתוכים לרבעים

3 גזרים קלופים, חתוכים לטבעות

2 שורש סלרי קלופים שלמים

2 שורש פטרוזיליה קלופים שלמים

צרור טימין

קורט גרגירי חרדל צהוב

מלח | פלפל שחור | עלי דפנה | פלפל אנגלי

2 לימון פרסי מרוסק

2 כוסות יין אדום

2 ליטר ציר בקר

חצי כוס סילאן או דבש

חצי כוס רסק עגבניות

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

ממליחים ומפלפלים את הבשר מכל הצדדים,  משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור.

צולים את הבשר היטב,הופכים וממשיכים לצלות מכל צדדיו ונותנים לבשר להוציא נוזלים ושומן.

לאחר הצלייה, כאשר הבשר שחום, מורידים את המעלות של התנור ל-150 ,מוציאים את התבנית, ומוסיפים את כל המצרכים.

סוגרים בנייר כסף ומחזירים את התבנית לתנור ונותנים לבשר להתבשל במשך 4 שעות .

חשוב מידי שעה להפוך את הבשר ולבדוק שיש מספיק נוזלים להמשך הבישול, ניתן להוסיף עוד מים.

בתאבון....

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS