פילה סלמון ברוטב הדרים וצלפים של השף אלון כהן - מעדן לחיך, זהו אחת הנוסחים האנינים ביותר להגשת דג סלמון טרי לשולחן ליל הסדר ולכל חג.

כלים
צילום יח"צ
צילום יח"צ

המרכיבים:

4 נתחים של פילה סלמון

1 כף שמן זית

1 תפוז

1 לימון

1 כף צלפים (מסוננים היטב)

0.5 כוס יין לבן

50 גרם חמאה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

חותכים את התפוז לשני חצאים.

חצי אחד סוחטים ואת החצי השני פורסים דק (בצורת ירח).

חוזרים על אותה הפעולה עם הלימון, חותכים  וסוחטים ואת החצי השני פורסים.

מתבלים קלות את הדג במלח ופלפל.

מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומחממים מעט, מוסיפים את הדג ומטגנים, כשקצוות הדג עשויות יש להפוך את הדג.

מוסיפים את היין הלבן, מיץ התפוז והלימון, פרוסות התפוז והלימון, צלפים והחמאה ומתקנים תיבול.

כשהרוטב מתחיל לבעבע יש להנמיך את האש ולכסות עד שהדג עשוי (תלוי בעובי הדג).

כדאי לבשל בסמוך לארוחה ולהגיש ישר לשולחן.

בתיאבון...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS