מרכיבים:
- 6 יחידות (בגובה 5 ס"מ) אוסובוקו טלה
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 6 שיני שום קצוצות
- 1 שורש סלרי, מקולף וחתוך לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 1 ק"ג עגבניות, קלופות וקצוצות דק
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4 גבעולי טימין
- 1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
- לעיטור: 4 כפות פטרוזליה קצוצה קד
תהליך ההכנה:
- מקמחים את נתחי הבשר ומנערים מהקמח העודף. מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנם את נתחי הבשר עד השחמה. יש להניח את הבשר בכלי נפרד לאחר הטיגון.
- מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הסלרי והגזר ומטגנים 10 דקות.
- מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים עגבניות, יין ודבש, מתבלים במלח, פלפל, טימין ופלפל אנגלי ומחממים בינתיים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
- מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מעבירים את הסיר המכוסה לתנור ואופים כשעה וחצי.
- אופים כ-20 דקות נוספות ללא מכסה, עד להשחמה.
- יוגש חם בעיטור פטרוזליה קצוצה. מומלץ להגיש לצד לחם טרי ויין לבן צונן.