כלים

פאי פירות יבשים עם תאנים, פיסטוקים, חמוציות, שקדים, משמשים מיובשים וקרם שקדים. מתכון מומלץ לט"ו בשבט מרשת רולדין. לאפייה בתבנית מלבנית 27.5 סמ' על 8 סמ'

(צילום: דרור כץ)

מרכיבים:

בצק פריך

קמח – 90 גר

חמאה – 60 גר

ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)

אבקת סוכר – 30 גר

תמצית לימון – 1 טיפה

תמצית וניל – 1 טיפה

קרם שקדים

חמאה – 25 גר

ביצה – 1/3 ביצה (15 גר)

אבקת סוכר – 20 גר

תמצית שקדים – 1 טיפה

שקדים מולבנים טחונים – 30 גר

ליקר אמרטו – 5 טיפות

תערובת פירות יבשים

סוכר – 45 גר

חמאה - 45 גר

דבש - 45 גר

אגוזי מלך שלמים – 20 גר

שקדים שלמים – 20 גר

פקאנים קלופים – 20 גר

אגוזי לוז – 15 גר

תאנים מיובשות – 15 גר

חמוציות – 20 גר

משמשים מיובשים – 20 גר

פיסטוקים גרוסים – 10 גר

אופן הכנה:

בצק פריך:

• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.

• מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים

• מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.

• מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים)

• מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.

• מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.

• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דק' ומוציאים.

• מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

הכנת קרם שקדים:

• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.

• מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

• מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.

• מזלפים מעל הבדק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה

• מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות .

• מוציאים ומצננים כ- שעה וחצי

הכנת תערובת פירות יבשים:

• קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.

• מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).

• מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.

• שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.

• מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים