כלים

פאי פירות יבשים עם תאנים, פיסטוקים, חמוציות, שקדים, משמשים מיובשים וקרם שקדים. מתכון מומלץ לט"ו בשבט מרשת רולדין. לאפייה בתבנית מלבנית 27.5 סמ' על 8 סמ'

(צילום: דרור כץ)

מרכיבים:

בצק פריך

קמח – 90 גר

חמאה – 60 גר

ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)

אבקת סוכר – 30 גר

תמצית לימון – 1 טיפה

תמצית וניל – 1 טיפה

קרם שקדים

חמאה – 25 גר

ביצה – 1/3 ביצה (15 גר)

אבקת סוכר – 20 גר

תמצית שקדים – 1 טיפה

שקדים מולבנים טחונים – 30 גר

ליקר אמרטו – 5 טיפות

תערובת פירות יבשים

סוכר – 45 גר

חמאה - 45 גר

דבש - 45 גר

אגוזי מלך שלמים – 20 גר

שקדים שלמים – 20 גר

פקאנים קלופים – 20 גר

אגוזי לוז – 15 גר

תאנים מיובשות – 15 גר

חמוציות – 20 גר

משמשים מיובשים – 20 גר

פיסטוקים גרוסים – 10 גר

אופן הכנה:

בצק פריך:

• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.

• מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים

• מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.

• מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים)

• מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.

• מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.

• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דק' ומוציאים.

• מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.

הכנת קרם שקדים:

• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.

• מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.

• מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.

• מזלפים מעל הבדק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה

• מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות .

• מוציאים ומצננים כ- שעה וחצי

הכנת תערובת פירות יבשים:

• קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.

• מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).

• מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.

• שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.

• מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים