תבשיל כוסמת מיוחד בבצל, יין לבן, קינמון וזרעוני סלרי - מתכון בריא של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא בביה"ס לבישול תדמור. באותה דרך אפשר לבשל חיטה, שעורה ודוחן
2 כוסות בצל קצוץ
חצי כוס יין לבן
כפית קורנית מיובשת
כפית זרעוני סלרי
חצי כפית סוכר
חצי כפית קינמון טחון
כוס כוסמת
חלבון ביצה
2 וחצי כוסות מים רותחים
מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק ומאדים את הבצל ביין הלבן במשך 5 דקות. מוסיפים קורנית, זרעוני סלרי, סוכר וקינמון. מערבבים היטב ומעבירים לקערה בינונית. שומרים בצד.
בקערה שנייה מערבבים את הכוסמת עם חלבון הביצה. מערבבים היטב, כדי לצפות את גרעיני הכוסמת. מעבירים את הכוסמת למחבת גדולה ועמוקה עם ציפוי אל- דבק ומערבבים מעל להבה בינונית עד שגרעיני הכוסמת יבשים ושחומים.
מוסיפים מים רותחים ואת תערובת הבצל. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 12-15 דקות. מגישים חם.