כלים

‏‏תבשיל כוסמת מיוחד בבצל, יין לבן, קינמון וזרעוני סלרי - מתכון בריא של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא בביה"ס לבישול תדמור. באותה דרך אפשר לבשל חיטה, שעורה ודוחן ‏

2 כוסות בצל קצוץ‏

חצי כוס יין לבן

כפית קורנית מיובשת

כפית זרעוני סלרי

חצי כפית סוכר

חצי כפית קינמון טחון

כוס כוסמת

חלבון ביצה

‏2 וחצי כוסות מים רותחים‏

מחממים מחבת גדולה עם ציפוי אל- דבק ומאדים את הבצל ביין הלבן במשך ‏5 דקות. מוסיפים קורנית, זרעוני סלרי, סוכר וקינמון. מערבבים היטב ומעבירים לקערה בינונית. שומרים בצד. ‏

בקערה שנייה מערבבים את הכוסמת עם חלבון הביצה. מערבבים היטב, כדי לצפות את גרעיני הכוסמת. מעבירים את ‏הכוסמת למחבת גדולה ועמוקה עם ציפוי אל- דבק ומערבבים מעל להבה בינונית עד שגרעיני הכוסמת יבשים ושחומים.‏

מוסיפים מים רותחים ואת תערובת הבצל. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 12-15 דקות. מגישים חם.