כלים

אורז בנוסח האיים - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, הלקוחה מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול ומלונאות תדמור

רכיבים:

‏3 כוסות מים‏

‏1 וחצי כוסות אורז חום‏

‏2 כפות לימונית טרייה, קצוצה

‏2 כפיות קליפת ליים מגוררת‏

כפית מלח

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 50 דקות, או עד ‏שהאורז מבושל, אך לא רך מדי. מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומגישים חם.

אפשר להכין את האורז יומיים מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל, בתנור, או על הכיריים.