אורז בנוסח האיים - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, הלקוחה מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול ומלונאות תדמור
רכיבים:
3 כוסות מים
1 וחצי כוסות אורז חום
2 כפות לימונית טרייה, קצוצה
2 כפיות קליפת ליים מגוררת
כפית מלח
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 50 דקות, או עד שהאורז מבושל, אך לא רך מדי. מקפיצים את גרגירי האורז במזלג ומגישים חם.
אפשר להכין את האורז יומיים מראש ולשמור במקרר. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל, בתנור, או על הכיריים.