עוגת דבש ואגוז מוסקט - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול ומלונאות תדמור
החומרים:
1 כוס סוכר צהבהב
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן סויה בכבישה קרה
3/4 כוס דבש
2 ביצים אורגניות
3/4 2 כוסות קמח מלא
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית ציפורן
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. חממו תנור אפיה לחום בינוני.
2. הניחו את כל החומרים במעבד מזון ותטחנו עד ליצירת עיסה אחידה.
3. הניחו ניירות אפייה על גבי שתי תבניות כיכר (אינגליש קייק).
4. צקו את התערובת לתבניות האפייה.
5. אפו, בטורבו, בחום בינוני כחצי שעה.