בערב הסילבסטר יבשל השף יונתן רושפלד ארוחה מיוחדת לכבוד סיום השנה האזרחית במסעדת הביסטרו יבנה מונטיפיורי. הארוחה סגורה למאה משתתפים. בין המנות שיוגשו בארוחה: לובסטר וניוקי שחור, מרק כמהין שחורות אפונה ירוקה ורביולי ריקוטה ופריים ריב. הארוחה תכלול שמפניה ומבחר קינוחים.
הסעודה תתקיים ביבנה מונטיפיורי - מונטיפיורי 31, תל אביב, ב- 31.12, החל מהשעה 20:00. מחיר: 600 שקלים לסועד.
מרק פטריות כמהין שחורות אפונה ירוקה ורביולי ריקוטה - מתכון ל 4 סועדים
מצרכים:
2.5 ק"ג אפונה טרייה מפורקת
250 גר' תרד
2 ליטר ציר עוף / ציר בקר
1 בצל / 3 שיני שום / מלח / פלפל שחור / 1/3 כוס שמנ"ז
אופן הכנה -
ציר בינוני המכיל 4 ליטר סה"כ
מחממים על להבה בינונית עם מעט שמנ"ז, קוצצים דק בצל ושום, ממתינים עד שהבצל מתרכך
מוסיפים אפונה, תרד, ציר ומביאים לרתיחה של 4 דק'.
טוחנים את הכל בבלנדר עד שהוא חלק ומחזירים לסיר.
בגלל שהכנת הרביולי מסובכת, המלצה לתחליף קל, פשוט, ולא פחות טעים- ברוסקטות ריקוטה וכמהין.
מצרכים:
4 פרוסות לחם כפרי
שמן זית
150 ג' ריקוטה
כף שטוחה של מחית כמהין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל 250 מעלות. מושכים את הלחם בשמ"ז, ושמים בתנור דקה- שתיים. מוציאים מורחים בריקוטה, מלח, פלפל שחור, מעט מחית/ שמן כמהין ושמים לצד המרק.