מרק פטריות כמהין שחורות עם אפונה ותרד בליווי רביולי ריקוטה או ברוסקטת ריקוטה - מתכון מיוחד של השף יונתן רושפלד, שיוגש ב"סעודת המאה" של רושפלד בערב הסילבסטר

כלים

בערב הסילבסטר יבשל השף יונתן רושפלד ארוחה מיוחדת לכבוד סיום השנה האזרחית במסעדת הביסטרו יבנה מונטיפיורי. הארוחה סגורה למאה משתתפים. בין המנות שיוגשו בארוחה: לובסטר וניוקי שחור, מרק כמהין שחורות אפונה ירוקה ורביולי ריקוטה ופריים ריב. הארוחה תכלול שמפניה ומבחר קינוחים.

הסעודה תתקיים ביבנה מונטיפיורי - מונטיפיורי 31, תל אביב, ב- 31.12, החל מהשעה 20:00. מחיר: 600 שקלים לסועד.

מרק פטריות כמהין שחורות אפונה ירוקה ורביולי ריקוטה - מתכון ל 4 סועדים

מצרכים:

2.5 ק"ג אפונה טרייה מפורקת

250 גר' תרד

2 ליטר ציר עוף / ציר בקר

1 בצל / 3 שיני שום / מלח / פלפל שחור / 1/3 כוס שמנ"ז

אופן הכנה -

ציר בינוני המכיל 4 ליטר סה"כ

מחממים על להבה בינונית עם מעט שמנ"ז, קוצצים דק בצל ושום, ממתינים עד שהבצל מתרכך

מוסיפים אפונה, תרד, ציר ומביאים לרתיחה של 4 דק'.

טוחנים את הכל בבלנדר עד שהוא חלק ומחזירים לסיר.

בגלל שהכנת הרביולי מסובכת, המלצה לתחליף קל, פשוט, ולא פחות טעים- ברוסקטות ריקוטה וכמהין.

מצרכים:

4 פרוסות לחם כפרי

שמן זית

150 ג' ריקוטה

כף שטוחה של מחית כמהין

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 250 מעלות. מושכים את הלחם בשמ"ז, ושמים בתנור דקה- שתיים. מוציאים מורחים בריקוטה, מלח, פלפל שחור, מעט מחית/ שמן כמהין ושמים לצד המרק.