מרק בטטה עם פקאנים מסוכרים - מתכון של שפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין

כלים

החומרים הדרושים:

3/4 כוס בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה

2 שיני שום

3 גזרים גדולים חתוכים

3 כפות חמאה או מרגרינה

1 תפוח אדמה גדול (250 ג')

1 ק"ג בטטות

3/4 כוס יין לבן יבש (עדיף שרדונה)

5 כוסות ציר עוף

1.5 כוסות מים

50 ג' פקאנים מסוכרים קצוצים

1 עלה דפנה

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

1. לאדות בסיר את הבצל, הכרישה, השום והגזר עד שמתרככים

2. להוסיף את שאר החומרים ולבשל כ-20 דקות עד שהבטטה ותפוח האדמה מתרככים

3. להוציא את עלה הדפנה ולרסק בבלנדר למרקם גס או חלק לפי הטעם

4. להוסיף תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל ואגוז מוסקט

5. לחמם ולהגיש עם פקאנים מסוכרים מעל ועלה נענע לקישוט