שלום בית קודם לקיום מצוות - גרסת בית הדין הרבני באשדוד: בתחילת החודש התקיים דיון בין בני זוג תושבי אשדוד, צעירים אשר נישואיהם עלו על שרטון לאחר שהאישה פנתה לבית הדין הרבני בעיר על מנת שיסייע לה בשלום בית.   האישה המיוצגת על ידי גיל שחף ושירה קופמן משחף ושות' – חברת עורכי דין, המומחים לגירושין ובעלה הגיעו אל  הדיון המורכב כשהם מתוחים מאוד ולמרבה הפלא, במאמצים אדירים של בית הדין הרבני, באו בני הזוג לידי הסכמה כי יילכו לייעוץ זוגי ויעשו מאמץ לשקם את התא המשפחתי.   1-עוהד שירה קאופמן   עם זאת, הבעל התנה את הדבר בכך שהוא לא מוכן לשמור שבת. במהלך הדיון אמר הבעל: "אני מוכן ללכת לייעוץ עם התנאים שלי, אני לא מוכן לשמור שבת". האישה השיבה: "בסדר, אבל אל תדליק טלוויזיה בחדר שלי" ובית הדין אישר: "יש הרבה זוגות שאחד הצדדים דתי והשני לא. אם אוהבים אחד את השני, כל אחד מכבד את הרגשות של השני, לא צריך לראות טלוויזיה בחדר שלה".   עורכי הדין של האישה, גיל שחף ושירה קופמן משחף ושות' - חברת עורכי דין, המומחים לגירושין,  הביעו סיפוק מההסכמה בין הצדדים: "מרגש לראות כיצד דייני בית הדין הרבני מסייע לזוגות אשר נקלעו לסכסוך ולמשבר זוגי ומשפטי, בכדי לחזור לשלום בית, תוך שהם נוהגים  בפתיחות לציבור החילוני והמסורתי".      

שמונה שנים לאחר שנהרס גן הארועים אחוזת אסתר שפעל ללא היתרים וללא רשיון עסק על שטח חקלאי במשך שנים ארוכות במושב הודיה ליד אשקלון הפסידה משפחת מלכיאלי – הבעלים – בערעור שהגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע בגין דמי שימוש שנתבעו ממנה בסך 1,578,959 ₪ ותשלם בנוסף הוצאות משפט ושכר טרחה.

קרא עוד...

בעל תובע מאישתו 150,000 ש''ח בטענה שהיא פוגעת בחירותו ומעגנת אותו במשך למעלה משנה. את התביעה הגיש הבעל לפני ימים אחדים, באמצעות עוה''ד גיל שחף, בבית המשפט לענייני משפחה באשדוד.

alt המדובר בבני זוג שהכירו לפני 30 שנה ולאחר עשר שנות היכרות נישאו והביאו לעולם שלושה ילדים, אחד מהם קטין. במאי אשתקד הגישה הנתבעת תביעת גירושין, תשלום כתובה ופיצויים. תחילה התנגד הבעל להתגרש וביקש במעמד בית הדין לנסות ולחזור לשלום בית. תקופה קצרה לאחר מכן לנוכח רצונה הנחרץ של האישה הסכים הבעל להתגרש וניתן פסק הדין לגירושין בהסכמה כאשר בהחלטה קבע בית הדין כי לאחר שיסדירו הצדדים את הפרדת המגורים יוכלו לבצע טקס סידור גט. כחודש לאחר ההחלטה הגישה האישה, בקשה לפסיקת מזונות זמניים ובית המשפט פסק עבורה למעלה מ-2,000 ש''ח. מיום זה ועד כה פנה הבעל בבקשות חוזרות ונשנות בכדי לקבוע מועד לסידור הגט אך לנוכח סירוב האישה לבקשות נדחה סידור הגט פעם אחר פעם. בשל התנהלותה וסרבנותה הגיש הבעל אל בית הדין תביעה להכריז על האישה כמורדת, עליה ויתר לאחר שהתקיים דיון במעמד הצדדים בו הבהירו הבעל והאישה כי ברצונם להתגרש וחתמו שוב על הסכם הגירושין. לאחר 6 בקשות דחופות לבית הדין ולפנים משורת הדין נקבע מועד חדש לסידור הגט בזמן פגרת בית המשפט ובאותו היום, באופן מפתיע, סירבה האישה להתגרש תוך התניות חדשות ובשעה שהיא ממשיכה לגבות מזונות אישה מהבעל. כאמור, בשל כך תבע הבעל את האישה וציין 3 עילות עיקריות: הראשונה - האישה פעלה ופועלת לגביית כספים מהבעל שלא כדין ועושה עושר ולא במשפט, השניה - האישה פעלה ופועלת בניגוד לחוק החוזים ומפרה את ההסכם ברגל גסה והשלישית - האישה גרמה וגורמת נזק לבעל ובהתאם לעוולות הרשלנות המוגדרת בסעיף 35 לפקודת הנזיקין היא גורמת לפגיעה בממונו, בנפשו, בכבודו ובחירותו. יצוין כי בנוסף לסכום התביעה, בגובה 150,000 ש''ח, מתבקש בית המשפט לחייב את האשה לשלם לבעל סך של 10.000 ש''ח עבור כל חודש שבו היא ממשיכה להפר את ההסכם ולמנוע את סידור הגט.

ההחלטה להתגרש אינה החלטה פשוטה. אך ברגע שהגעתם אליה ואתם שלמים איתה, כדאי להתחיל להתכונן קדימה. המטרה שצריכה לעמוד לנגד עיניכם היא איך לסיים את התהליך בצורה היעילה, המהירה והשפויה ביותר.

578384_10150719829498495_1003035115_n

סטטוס: גרוש!

ברוב רובם של המקרים, כאשר בני זוג מבקשים להתגרש הם יושבים ומסכמים ביניהם את כל העניינים השנויים במחלוקת ומעלים את ההסכמות אליהם הגיעו על הכתב. בחלק קטן מן המקרים, הצדדים, מטעמים שונים, אינם מצליחים להידבר ביניהם ואחד מהם פותח בהליכים משפטיים הכוללים, בין היתר, הגשת תביעות לערכאות השונות.

כשזוג מתחיל לדבר על גירושין ההמלצה הראשונה שהם יקבלו, בדרך כלל, היא לפתוח תיק. איפה פותחים תיק? שאלה טובה, תלוי אם אתם גבר או אישה: אל בית הדין הרבני פונים בדרך כלל גברים, היות והם מקבלים בבית הדין יחס מועדף מאשר נשים. נשים נוטות לפתוח תיקים בבית משפט לענייני משפחה, שם הן מקבלות יחס שוויוני. בית הדין הרבני, או בית המשפט לענייני משפחה הוא זה שיאשר בסוף את ההסכם, ייתן לו תוקף של פסק דין ויסדיר ביניהם גט.

ברגע שמתקבל פסק הדין ובית הדין קבע באופן סופי כי בני הזוג גרושים, יש לפנות עם תעודת הגירושין למשרד הפנים מנת לשנות סטטוס מנשוי לגרוש. חשוב לדעת כי גרושות זכאיות להטבות שונות, כך שכדאי להסדיר את שינוי הסטטוס במהירות האפשרית.

הליך גירושין ממוצע, אגב, באמצעות בית משפט או בית דין רבני, שכולל בתוכו את ההסדרים הכספיים, רכוש ומשמורת ילדים, אורך בממוצע כשנתיים לכן בהחלט כדאי לקחת בחשבון גם אופציה של גישור, שיכול לקצר את התהליכים בצורה משמעותית.

"פירוק משפחה דומה לפירוק עסק"

חשוב לדעת כי בית המשפט לענייני משפחה הוא בית משפט ייעודי ומקצועי אשר הוקם בישראל בשנת 1995, ונוסד, בין היתר, על ברכי דיני החברות. לכן, מתוך השקפה זו הוא ייראה בפירוק תא משפחתי מצב דומה לפירוק חברה עסקית: בשני המקרים (במשפחה ובחברה עסקית) יש מספר בעלים, קיים רכוש משותף, קיימות השקעות שונות בעסק, יש חובות ויש התחייבויות. אין כל ספק כי לו הייתה בבעלותכם חברה עסקית, לא היה עולה על דעתכם לעסוק בפירוקה בלא התייעצות עם גורם מקצועי כמו רואה חשבון, עורך דין, יועץ מס. מאחר ומעולם לא עסקתם בפירוקו של תא משפחתי, הרי שאינכם מכירים את כל העניינים הכרוכים בכך והמתחייבים מכך, ומחובתכם להיוועץ עם אדם הבקיא בעניינים אלה, גם אם נראה לכם כי אתם יודעים הכל וכי בן הזוג היה גלוי עמכם, כן והגון.

כאן נכנס לתמונה עורך הדין. האינטראקציה עם עורך הדין יכולה להתקיים בכמה מישורים - היא תלויה בצרכי הלקוח, רצונותיו ויכולותיו. האינטראקציה ההכרחית היא זו המינימליסטית, והכוונה היא ל"פגישת ייעוץ" קצרה, הנערכת בין חצי שעה לשעה וחצי, עולה כמה מאות שקלים, ובה עורך הדין שומע תחילה את הלקוח ולאחר מכן מחווה את דעתו. על המקרה. בפגישה זו עורך הדין סוקר בפני הלקוח את זכויותיו וחובותיו, מציג בפניו את אפשרויותיו, את עמדות הפסיקה ועמדות השופטים. עורך הדין צריך לענות על שאלותיכם במהלך הפגישה ולהתייחס לסוגיות ו/או לבעיות מיוחדות העלולות לעלות. הוא גם יכול להחוות דעה על ההסכם (באם קיים כזה) אשר נערך בין הלקוח לבין בן הזוג. פגישת ייעוץ זאת הכרחית לכל אדם הנמצא בהליכי גירושין, ובשום מקרה לא ניתן לוותר עליה. אם אתם ב"כיוון הנכון", תקבלו גושפנקה לכך מאיש מקצוע. אם אינכם בכיוון הנכון, תקבלו הכוונה מתאימה והוראות כיצד ניתן להביא דברים על תיקונם. עלות הפגישה בטלה בשישים מול התועלת הצומחת מכך.

560454_10150697611508495_242593292_n

איך בוחרים עורך לדין לענייני גירושין?

אם הגעתם למסקנה כי לא תצליחו לגבש הסכם מהיר לגירושין עם בן הזוג, ויש צורך להעביר את פתרון המחלוקות לבירור משפטי באמצעות הגשת תביעות, תצטרכו לבחור לכם עורך דין שייצג וילווה אתכם בתהליך הלא פשוט הזה. איך בוחרים עורך דין? כמה נקודות שצריך לתת עליהן את הדעת:

1. כימיה: הליכי גירושין עלולים להימשך זמן רב. עורך הדין שתבחרו יהפוך לאחד האנשים הקרובים ביותר אליכם לפרק זמן די ארוך. האינטראקציה עם עורך הדין תלבש צורות שונות, לעתים אינטנסיבית וחושפנית יותר ולעתים פחות, ואולם, ברור כי עורך הדין יהפוך לחלק בלתי נפרד מחייכם לפרק זמן לא מבוטל, ולכן, בבואכם לבחור עורך דין אתם חייבים לבחון ולהבהיר לעצמכם האם קיימת כימיה ביניכם.

וודאו שעורך הדין שבחרתם אכן מתמקצע בתחומו.

בחרו עורך דין שאתם משדרים אתו על אותו גל, שאתם מרגישים נוח בנוכחותו ובקרבתו, שאתם יכולים לבטוח בו ולהאמין לו. הקשיבו היטב לתחושת הבטן שלכם, ואם זו מציקה לכם, אל תרפו ואל תתפשרו, המשיכו לחפש.

2. אל תוותרו על מקצועיות. קיימים הרבה מאד עורכי דין המתעסקים בתחומים רבים. כדאי לחפש עו"ד שמתמחה במקצועו, שכן אתם זקוקים למומחה. חפשו עורך דין המתמחה ומתעסק רק בתחום דיני המשפחה. אין לכך תחליף. מטבע הדברים, מדובר במקצוען המכיר את החקיקה, את הפסיקה, את בתי המשפט, את עורכי הדין האחרים בתחום ואת גישתם של השופטים ותהיה לו היכולת להוביל את התיק שלכם מתוך פרספקטיבה רחבה ועמוקה.

3. חפשו את התעודות שלו. האוניברסיטאות, כמו גם לשכת עורכי הדין, מקיימות השתלמויות "עומק" לעורכי הדין, ובכלל זה הן מקיימות השתלמויות בכל תחום דיני המשפחה. ודאו כי עורך הדין שלכם משתתף בהשתלמויות שכאלה, שכן, אותן השתלמויות מחדדות, מעדכנות ומבהירות את החומר שעורכי הדין עוסקים בו, ואתם רוצים וצריכים עורך דין מעודכן וחד, ולא עורך דין שמנהל את התיק שלכם על פי מה שהוא למד בפקולטה למשפטים לפני עשרים שנה, ולא התעדכן מאז.

4. ומילה אחרונה: וודאו שהוא מקפיד על סדר. אחד הדברים החשובים ביותר כאשר מנהלים הליכים משפטיים הוא סדר. יש צורך להציג אסמכתאות רבות, היקף כתבי הטענות, התגובות, הבקשות, ההזמנות לדין והראיות הוא אדיר; רק עו"ד מסודר יכול לשלוט באופן מלא בעניינכם. עו"ד בעל משרד מסודר ואסטטי הוא גם עו"ד מסודר בצורת החשיבה שלו, בארגון התיק המשפטי ובאופן הטיעון בבית המשפט. נכון, זו הכללה, ואולם, אין כל פסול בלשאול את עצמכם האם העו"ד אליו הגעתם לפגישת ייעוץ נראה מסודר והאם משרדו מסודר; יש להכניס את התשובה שלכם אל תוך סל השיקולים שלכם בבואכם לבחור עו"ד. האופן בו העו"ד ומשרדו נראים הם בבואה של האופן בו יטופל תיקכם.

במסגרת בירור תביעתה כנפגעת טרור, הופנתה תושבת הצפון על ידי המוסד לביטוח לאומי לבדיקות פסיכולוגיות (פסיכו דיאגנוסטיות). לאור תוצאות הבדיקה, דחה המוסד לביטוח לאומי את תביעתה אך הסתיר מפניה ומפני עורכת דינה את מסמכי הבדיקה בנימוקים שונים. ד"ר כרמית טל, עורכת הדין המייצגת את האישה בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה: "במדינה דמוקרטית, לא ייתכן שהמוסד לביטוח לאומי יסתיר מסמך בו השתמש להכרעה בתביעה". השבוע, בתום שנתיים של עיכוב, קבע בית הדין האזורי לעבודה בחיפה, מפי כבוד השופטת עופרה ורבנר, כי על ביטוח לאומי לחשוף את המסמכים ולשלם לתובעת את הוצאות המשפט.

 

במסגרת דיון בתביעה שהגישה למוסד לביטוח לאומי הגיעה רינה (שם בדוי) לוועדה, שם התבקשה להיבחן בסדרת מבחנים פסיכולוגיים. באת כוחה של רינה, ד"ר כרמית טל, עורכת דין: "לצערנו, סימנו המבחנים את תחילת מסע הייסורים של מרשתי. לאחר שתביעתה נדחתה ביקשה מרשתי לקבל העתק מן המבחנים, שהוו הגורם המרכזי לדחיית התביעה, אך בקשתה לא נענתה. במהלך תביעה שהגשנו לבית הדין לעבודה הסכים בתחילה המוסד לביטוח לאומי לחשוף את המבחנים ולאפשר לה ולי, כעורכת הדין המייצגת אותה, לעיין בסיבות לדחיית תביעתה. חרף ההסכמה בחרו בביטוח לאומי שלא להעביר לידינו את התוצאות בטענה כי אסור לי, כעורכת הדין שלה, לעיין במסמכים אלה בהתבסס על תקנות הפסיכולוגים. בהליך משפטי נוסף הצגתי לבית הדין את העמדה שלנו כי המבחנים הפסיכו דיאגנוסטיים הם בבחינת רשומה רפואית ועל כן, מותר לי כעורכת הדין המייצגת אותה לקבל לידיי כל מסמך רפואי הנוגע לה, על מנת שאוכל לייצג אותה כראוי."

השבוע נדון העניין בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה שם נפסק כי על המוסד לביטוח לאומי לחשוף את מסמכי המבחנים וכי עורך דין מייצג יכול וצריך לקבל העתק מן המסמכים אשר הוו סיבה לדחיית התביעה של הלקוח שלו. בנוסף קבע בית הדין שבעקבות עיכוב המסמכים הזדקקה התובעת להליכים משפטיים נוספים ועל כן על הביטוח הלאומי לשלם לה את הוצאות המשפט.

"כנראה שהייתה למוסד לביטוח לאומי סיבה טובה לנסות ולהימנע מהעברת המסמכים וחשיפתם, אולם הדבר רק הפך את תביעתה של מרשתי לעיין במבחנים למוצדקת יותר. כעת, הודות לפסיקת בית הדין האזורי לעבודה וכבוד השופטת עופרה ורבנר, תוכל מרשתי לעיין במסמכי המבחן ולשפוך קצת אור על ההחלטה לדחות את תביעתה. כולי תקווה שבעקבות פסיקה זו תימנע הישנות של מקרים דומים בעתיד", מסרה עו"ד טל.

בדיון שהתקיים השבוע (א', 14/10/12) בערעורו של אזרח עובד צה"ל,  שהורשע בעבירת גניבה בידי עובד ציבור בהיקף של למעלה מ- 322,000 ₪, קבע בית הדין הצבאי לערעורים כי יש להתחשב במצבו הנפשי של המערער ולהקל בענשו. כתוצאה מכך, הופחת גזר דינו של והוא ירצה 14 חדשי מאסר בפועל, במקום 20 חודשים.

קרא עוד...