מצד אחד, אנו זקוקים לאנרגיה להנעת רכבים, לשימוש במכשירי חשמל, להפעלת מכונות ולמעשה כמעט לכל היבטי החיים האנושיים ברמה הפרטית והציבורית. מצד שני, כפי שכולנו יודעים הפקת האנרגיה עלולה בהחלט ליצור פגיעה בסביבה, בין אם היא מגיעה משאיבת ושריפה של דלקי מאובנים, גזים ועוד. כאן נכנס לתמונה המושג של אנרגיה מתחדשת.

קרדיט תמונה FREEPIK
קרדיט תמונה FREEPIK

אנרגיה מתחדשת – למה הכוונה

למעשה, כאשר מדברים על אנרגיות מתחדשות מתכוונים לאנרגיה המגיעה מתהליך טבעי, באופן שבו הפקת האנרגיה מתוך התהליך לא גורמת להתכלות תוצרי התהליך עצמו. למען הדוגמא, כאשר שורפים דלקי מאובנים הרי שרמת האנרגיה שנשארת בהם קטנה משמעותית לאחר השריפה. כפועל יוצא מכך, הם מתכלים ויש להפיק עוד ועוד מהם על מנת לקבל אנרגיה, על כל המשמע מכך מבחינת הפגיעה באיכות הסביבה. מאידך, שימוש באנרגיה מתחדשת מקטין למינימום את התלות בקידוחים וגילויים למיניהם, ומקטין את התלות של המשק בשחקנים מסוימים שרק הם מחזיקים במפתחות – ראו משבר האנרגיה הנוכחי באירופה התלויה ברוסיה.

אילו סוגים של אנרגיות מתחדשות קיימים

למעשה, יש הרבה מאוד סוגים של אנרגיות מתחדשות שבני האדם כבר מנצלים בדרך זו או אחרת. הדוגמא המוכרת ביותר היא כמובן האנרגיה הסולארית, כלומר קרינת השמש שבה כולנו משתמשים כדי לחמם את המים בדוד בימות הקיץ. כמו כן, בעשורים האחרונים יש הרבה יותר שימוש בתאים וולטאים, היודעים להמיר את קרינת השמש לכדי אנרגיה חשמלית. וכידוע, הפקת האנרגיה מקרינת השמש אינה גורמת להתכלותה.

דוגמא נוספת שקיימת בישראל היא הפקת אנרגיה חשמלית מרוח. הדבר נעשה באמצעות טורבינות גדולות שהנעת הלהבים שלהם מייצרת תנועה שניתן לרתום את האנרגיה שלה. כפי שהפאנלים הסולאריים מתאימים במיוחד למדינות שטופות שמש, כך טורבינות הרוח מתאימות במיוחד למקומות עם רוחות חזקות, למשל על רכסי הרים. יש לציין כי העובדה שמדובר באנרגיה מתחדשת, אינה אומרת שהיא נטולת פגיעה סביבתית. כך למשל, טורבינות הרוח יוצרות רעש, מבריחות ציפורים, לוקחות שטח טבעי לא קטן, והדבר נפתר בדרכים שונות כמו למשל הקמת טורבינות בים.

ודוגמא אחרונה למאמר זה היא אנרגיה גיאו-תרמית, כלומר הפקת אנרגיה המתבססת על החום שנמצא מתחת לקרום כדור הארץ. מדובר למעשה בחום העולה לפני השטח במקומות מסוימים, למשל באזורים של הרי געש וגייזרים. כדי להגיע אליו קודחים אל מאגרים תת קרקעיים, כאשר המים החמים משמשים ליצירת קיטור המניע טורבינה שמפיקה חשמל. לאחר מכן המים הימים מושבים אל המאגר התת קרקעי, ללא התכלות.

עדכונים אחרונים

קרדיט תמונה FREEPIK

המהפכה הדיגיטלית: איך BI משנה את עולם העסקים

המהפכה הדיגיטלית כבר כאן, ואין כמעט תחום בחיינו שלא הושפע מהשינויים המהירים שהביאה. עם…
קרדיט לתמונות PIXABAY

כל מה שאת צריכה לדעת על מילוי קמטים

קמטים. מילה אחת קטנה שעד גיל שלושים לא ממש מעניינת אף אחד מאיתנו. עם זאת, בסביבות גיל…
קרדיט תמונה PEXELS

פירוק שיתוף במקרקעין: מדריך מקיף לניתוק קשרים קרקעיים

מציאות של שיתוף במקרקעין יכולה להיות מורכבת ובעייתית במקרים רבים. כאשר מספר בעלים חולקים…
קרדיט תמונה FREEPIK

השכרת רכב לטווח ארוך: הפתרון החכם לצרכים שלכם

רוב האנשים שזקוקים לרכב לתקופה ממושכת, בוחרים לרכוש לעצמם רכב פרטי, או לחילופין, לבחור…
קרדיט תמונה FREEPIK

3 טיפים לבחירת ספק החשמל המתאים עבורך

בחירת ספק חשמל פרטי היא צעד משמעותי שיכול להוביל לחיסכון משמעותי בעלויות החשמל, לשיפור…
קרדיט תמונה FREEPIK

הפלות חוזרות בתחילת הריון - חשוב שתדעו

אובדן הריון הוא בהחלט בשורה קשה לכל סוג, בהחלט במקרים בהם מדובר באובדן שמתרחש יותר מפעם…