אחת המנות הפופולאריות בגרוזיה, גיאורגיה למתקדמים היא מנת האצ'רולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת סירה, במילוי גבינות גיאורגיות עם ביצה עלומה מעל. המנה המיוחדת הזו, נאפית בתנור אבן ומוגשת בליווי חמאה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

כלים
חצ'פורי אצ'רולי של מסעדת פטרה (צילום: מיטל סלומון)
חצ'פורי אצ'רולי של מסעדת פטרה (צילום: מיטל סלומון)

 המתכון לבצק:

6 כוסות קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף גדושה סוכר

25 גרם חמאה

3 כפות שמן קנולה

2 כוסות מים פושרים

1 כף שטוחה מלח

מתכון למלית הגבינות:

250 גרם גבינת חמד כפרית

300 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם בולגרית 5%

300 גרם מוצרלה מגורדת

1 קופסת קוטג' 5%

1 ביצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר יחד, מוסיפים את החמאה, השמן ומים פושרים בהדרגה. לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק במרקם רך (אך לא דביק). בסיום הלישה מכניסים את הבצק להתפחה של שעה. לאחר ההתפחה מורידים את האוויר מהבצק באמצעות האצבעות ומתפיחים שוב כמחצית השעה.

2. מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים לכ-12 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה. מרדדים כל כדור לעלה דק בצורת אליפסה. ממלאים במרכז במלית הגבינות (כל הגבינות עם הביצה) וסוגרים בקצוות לצורת סירה.

3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה עם כף מים ואופים בחום של כ-200 מעלות במשך רבע שעה עד להזהבה.

4. לקראת סוף האפייה (כשהמאפה כבר הזהיב) יש להוציא מהתנור, להזיז את מלית הגבינות לצדדים בעזרת כף את מלית הגבינות, לשבור בגומה שנוצרה ביצה אחת ולהחזיר לתנור ל-3 דקות נוספות.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS