במסעדת פטרה באשדוד ציינו אמש את תחילתה של השנה האזרחית החדשה, ולא שכחו את החטופים שנמצאים עדיין בעזה
הכיסאות הריקים שהוצבו בכניסה למסעדה למענם יישארו שם עד שישובו החטופים הביתה
מסעדת פטרה באשדוד, שמארחת מדי שנה בליל הסילבסטר מאות חוגגים שמציינים יחד את פתיחתה של שנה אזרחית חדשה, ציינה גם אתמול את הפרידה משנת 2023 באירוע מצומצם מהרגיל שביקש לתת מעט תקווה ומזור לסועדים והשיקה את השנה החדשה בתקווה שתהיה שמחה וטובה יותר.
לצד האווירה החגיגית, לא שכחו במסעדת פטרה להותיר בכניסה למסעדה כסאות ריקים, שאליהם נקשרו בלונים בצבעי כחול לבן, במטרה להעלות את המודעות למצבם של 133 החטופים שעדיין מוחזקים ברצועת עזה.
בעלי מסעדת פטרה, סימו בן חובל, אמר אמש: "פטרה היא מסעדה ותיקה שהפכה כבר מזמן לחלק מהנוף הקולינרי בישראל ועבור אלפי סועדים ומבלים היא מהווה בית של ממש. אתמול, התכנסנו כדי לציין יחד את תחילתה של השנה האזרחית החדשה ברגשות מעורבים, ומתוך תקווה ואמונה שבקרוב נראה את החטופים שבים הביתה, לישראל. הכיסאות הריקים שהצבנו בכניסה למסעדה למענם, יישארו שם עד שנראה את כולם חוזרים הביתה בשלום".
אחת המנות הפופולאריות בגרוזיה, גיאורגיה למתקדמים היא מנת האצ'רולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת סירה, במילוי גבינות גיאורגיות עם ביצה עלומה מעל. המנה המיוחדת הזו, נאפית בתנור אבן ומוגשת בליווי חמאה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.
מה מנחם יותר ממרק בימים הקרים שלקראת החורף הגשום? השף סימו בן חובל ממסעדת "פטרה", הגיאורגית המוצלחת שבחוף הקשתות באשדוד, עם מתכון למרק הלוביו המפורסם, מרק שעועית אדומה עם תמר הינדי והמון ירק.
מחקרים רבים מראים מעל לכל ספק כי ארוחת הבוקר הינה ההחשובה ביותר, מכל הארוחות שניתן לצרוך במהלך היום. שף סימו בן חובל, הבעלים של מסעדת "פטרה", מסביר כי "חשוב לאכול ארוחת בוקר, בעיקר לאחר הלילה, בו הגוף עבר מעין צום.
צ'יבורקי חלבי בעיטורי צימוקים - מתכון גרוזיני מיוחד של שף סימו בן חובל ממסעדת ''פטרה'', מסעדה גרוזינית אסלית הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד
המסעדה הממוקמת במתחם הבילויים והפנאי של אשדוד על רצועת חוף הקשתות משלבת תפריט גרוזיני עשיר, חלבי ובשרי, לצד מגוון רחב של מאכלים ים תיכוניים, דגים ובשרים