חצ'פורי

(מתכונים)
אימרולי של מסעדת פטרה באשדוד

כולם כבר יודעים שהמנה המובילה בגיאורגיה, היא מנת האימרולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן - טוב, אפשר כמובן לאפות גם בתנור הביתי ומומלץ להוסיף בצד סלט גאורגי - סלט ירקות חתוך גס ופלפל חריף. המתכון באדיבות השף סימו בן חובל.

(מתכונים)
חצ'פורי אצ'רולי של מסעדת פטרה (צילום: מיטל סלומון)

אחת המנות הפופולאריות בגרוזיה, גיאורגיה למתקדמים היא מנת האצ'רולי חצ'פורי: בצק גרוזיני פריך בצורת סירה, במילוי גבינות גיאורגיות עם ביצה עלומה מעל. המנה המיוחדת הזו, נאפית בתנור אבן ומוגשת בליווי חמאה. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.