מתכון חגיגי להכנת צלי בשר ביין אדום על מצע אנדיב (עולש). המתכון באדיבות: מיכל לוי אלחלל

כלים
צלי בקר – צילום: דני לרנר
צלי בקר – צילום: דני לרנר

רכיבים (ל-8 מנות)

2 ק"ג פילה מדומה

למרינדה

2 כוסות יין אדום

1 כפית מלח

2 כפות גרידת שורש ג'ינג'ר קלוף

1 ליטר מים

1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לפרוסות דקות

5 יחידות פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות דקות

½ כוס צימוקים

150 גרם קונפיטורת פירות

להגשה

6 ראשי אנדיב חתוכים לרבעים לאורך

1 לימון חצוי ופרוס לפרוסות דקות

½ כפית מלח גס

¼ כוס שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה

שמים בסיר את כל החומרים למרינדה, מביאים לרתיחה ומצננים כחצי שעה במקרר.

מניחים את נתח הבשר בכלי מתאים, יוצקים עליו את המרינדה, מכסים, מחזירים למקרר לשעתיים עד 24 שעות. מדי פעם הופכים את נתח הבשר (לפחות פעם אחת) כדי שכל הבשר יספוג את המרינדה.

2. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומייבשים. בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית, מכניסים את הבשר וצולים כ-4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את נוזלי המרינדה, הירקות וכוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר כמעט לגמרי וממשיכים לבשל על להבה בינונית כשעתים וחצי, או עד שהבשר מתרכך לגמרי.

3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). מניחים את ראשי האנדיב בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומערבבים עם 4 כפות שמן זית, פרוסות לימון ומלח גס, ואופים כ-15 דקות, או עד שראשי האנדיב מתרככים.

4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצלחת הגשה מרכזית. מתבלים את הרוטב במלח ובפלפל. חותכים את הצלי לפרוסות דקות, מסדרים לידו את ראשי האנדיב האפויים, יוצקים מעל מעט מהרוטב ומגישים.