"חוות תקוע", המתמחה בגידול ושיווק פטריות מיוחדות וירקות אקזוטיים, מכריזה על פתיחת עונת הכורכום הטרי, והחלה לשווק בימים אלה שורש כורכום טרי וארוז.
הכורכום הוא שיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין והוא מקנה למאכלים צבע זהוב. הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות - הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני.
הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות, מציינת הנטורופתית, טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע". החומר הפעיל שבכורכום - הכורכומין הינו נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות.
מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
בנוסף, מציינת בן דוד, כי הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.
שורש הכורכום משתלב נהדר במגוון מאכלים – מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון – מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).
כשרות – רבנות גוש עציון.
מחיר לצרכן: כ-14 ש"ח (למגשית של 120 גרם).
להשיג ברשתות השיווק.