חברת "תבואות", המייצרת ומשווקת מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף "תערובת קטניות אורגנית למרק", הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים - עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין.
התערובת מתאימה להכנה של מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשיל וגם סלטים בריאים ומזינים.
הנטורופתית ד"ר הילה גבע אבירם, מנהלת רשת מכללות "מדיטבע" ויועצת ל"תבואות", מציינת כי התערובת משלבת דגנים וקטניות להשלמת חלבון מלא מהצומח. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ומינרלים, בהם גופרית (מינרל נוגד חמצון הידוע ב"ניקוי" כבד).
התערובת תורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ובעלת ערך גליקמי נמוך המאזן את רמות הסוכר בדם ומונע היפוגליקמיה. מומלץ לשלב את התערובת, לאחר הכנתה, עם סלט של ירקות טריים, מתובל בשמן זית ולימון לקבלת כל אבות המזון בארוחה אחת - טעימה, משביעה ומזינה.
התערובת האורגנית חשובה מאוד לבריאות בהיותה נקייה מחומרי הדברה מזיקים. הגידולים הם טבעיים ללא שימוש בדשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.
מתכון למרק קטניות:
משרים את התערובת כחצי שעה, שוטפים ומסננים. מטגנים בסיר 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, מוסיפים את התערובת ותבלינים – כף אבקת מרק אורגנית, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. יוצקים מים עד הכיסוי ועוד 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד לריכוך הקטניות. (אפשר לבשל בסיר לחץ 30-40 דקות).
מחיר לצרכן: 16.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד"צ בעלז"א.
להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.