"חוות תקוע" המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, החלה לשווק תירס "סופר מתוק" (SUPER SWEET) – תירס מזן מתוק במיוחד המאופיין במתיקות גבוהה, פי שלושה מתירס רגיל, בעסיסיות רבה ובמרקם פריך.
התירס, השייך למשפחת הדגנים, הוא צמח טרופי שמקורו במרכז אמריקה ובמאה ה-16, עם גילוי היבשת, החל התירס להתפשט למדינות אירופה והעולם. לפני 4,000 שנה זני התירס לא היו מתוקים. רק ב- 1770 תועדו לראשונה בארה"ב זני תירס בעלי מתיקות עדינה, כמו אלה הנפוצים היום, וב- 1900 החלו לפתח את הזנים הסופר מתוקים.
הייחודיות של הזן "סופר מתוק" היא באופן אכילת התירס, אותו מומלץ לאכול טרי, ישירות מהקלח וללא בישול מקדים. טעמו מתוק והוא עסיסי וטעים, ממש כמו תפוח או כל פרי אחר.
כמו כן אפשר לבשל את התירס סופר מתוק במים רותחים, לצלותו בתנור, או על גריל פחמים, לאחר הברשה קלה בשמן זית או חמאה.
התירס משתלב נפלא בסלטים טריים, פשטידות, מאפים, פיצות ועוד, וכן אפשר להכין ממנו מבחר מתכונים מבוססי תירס כמו מרק תירס, פולנטה, לביבות ועוד.
הנטורופתית טל בן דוד, מצינת כי למרות מתיקותו הרבה של התירס הסופר מתוק רמת הסוכרים וכמות הקלוריות שבו אינם שונים מהתירס הרגיל. גם ערכו הגליקמי (דירוג המשקף את השפעתו המיידית של המזון על רמת הסוכר בדם) הוא בינוני, בדומה לזני התירס הרגילים.
הסיבים התזונתיים שבתירס הופכים אותו לפחמימה מורכבת ובכך מעלים את ערכו התזונתי והוא בהחלט יכול להיות תחליף ראוי למנת לחם או כל פחמימה אחרת בתפריט היומי.
התירס עשיר בויטמינים. כוס גרגירי תירס (154 גרם) מספקת 17% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין C ו- 21% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של תיאמין (ויטמין B1) המסייע לייצור אנרגיה בשרירים ובמערכת העצבים. כמו כן התירס עשיר בויטמין B2 ו- B3 המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, העור ומערכת העיכול, בויטמין B9 (חומצה פולית) החיוני למניעת מחלות לב וכלי דם, משתתף בייצור תאי דם אדומים, בייצור חומצות גרעין, חיוני לתפקוד התפתחות רקמות בגוף ומניעת מומים מולדים בעוברים.
אופן השימוש: לפני האכילה יש להסיר את העלים. אם בוחרים לבשל – יש לבשלו במים לא יותר מ- 10 דקות. לא מומלץ להוסיף מלח למי הבישול כדי לא להקשות את הגרגירים.
יש לאחסן בקירור.
מחיר: 13.90 ₪ (למגשית של 3 קלחים).
להשיג: פוליצר, חנויות פרטיות ובשווקים. טל' לבירור החנויות -02-9964527