מוצאו של הליים הוא בדרום-מזרח אסיה. לליים קליפה ירוקה ודקה, טעמו מעודן וארומטי יותר משל הלימון, הוא עסיסי מאוד ואינו מכיל גלעינים. הליים פופולרי במיוחד במטבח האסייתי והתאילנדי. הוא מוסיף טעם וארומה ומשדרג מגוון סוגי מנות: תבשילי עוף ובשר, ירקות, סלטים, מרקים וקינוחים. במתכונים השונים משתמשים במיץ הליים ובגרידת הקליפה שלו, העשירה בשמנים אתרים. שפים ממליצים להוסיף את מיץ הליים ממש בסוף הבישול כדי למנוע את התפוגגות הטעמים בחום הגבוה. הליים מבוקש מאוד גם בקרב ברמנים, המכינים ממנו קוקטיילים נהדרים!
הנטורופתית טל בן דוד מציינת כי לפרי הליים ערכים בריאותיים רבים. הוא עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בבעיות במערכת הנשימה; מכיל פקטין – סיב תזונתי המסייע להורדת רמות הסוכר, איזון לחץ הדם והורדת הכולסטרול; וכן עשיר באשלגן, בנחושת, בברזל ובסידן.
איך בוחרים? מומלץ לבחור ליים מוצק וכבד ללא כתמים או הצטמקויות בקליפה.
מומלץ לאחסן במקרר (אפשר בשקית ניילון).
מומלץ להקפיא את מיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שיהיה אפשר להשתמש במנה מדודה בכל פעם.
כשרות: כשר למהדרין בהשגחת המועצה הדתית גוש עציון.
מחיר לצרכן: כ-10 ₪ (למארז של מינימום 400 גרם).
להשיג: רמי לוי, מגה, טיב טעם, טבע קסטל, פוליצר, יוחננוף, שווקים וחנויות פרטיות.