מתכון לאפיית לחם עשבי תיבול כפרי באדיבות חברת הטחנות הגדולות של א"י

כלים

חומרים ל-2 כיכרות:

5.5 כוסות קמח כפרי, 1 כף מלח, 1.5 כפות סוכר, 1 כף שמרים יבשים, רבע כוס פטרוזיליה קצוצה , רבע כוס כוסברה קצוצה, 1 כף טימין טרי קצוץ, 2 כוסות מים פושרים, שליש כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים סוכר, שמרים ועשבי תיבול קצוצים ומערבבים.

מוסיפים את המים והשמן ולשים במשך 10 דקות, עד שהבצק רך וגמיש.

מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק להוצאת האוויר.

מעצבים 2 כיכרות, מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת יבשה להתפחה נוספת.

חורצים חריצים לרוחב הכיכר.

אופים ב-200 מעלות עד להשחמה.

מצננים על רשת.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS