פאי פירות יבשים עם תאנים, פיסטוקים, חמוציות, שקדים, משמשים מיובשים וקרם שקדים. מתכון מומלץ לט"ו בשבט מרשת רולדין. לאפייה בתבנית מלבנית 27.5 סמ' על 8 סמ'
מרכיבים:
בצק פריך
קמח – 90 גר
חמאה – 60 גר
ביצים – 1/4 ביצה (10 גר)
אבקת סוכר – 30 גר
תמצית לימון – 1 טיפה
תמצית וניל – 1 טיפה
קרם שקדים
חמאה – 25 גר
ביצה – 1/3 ביצה (15 גר)
אבקת סוכר – 20 גר
תמצית שקדים – 1 טיפה
שקדים מולבנים טחונים – 30 גר
ליקר אמרטו – 5 טיפות
תערובת פירות יבשים
סוכר – 45 גר
חמאה - 45 גר
דבש - 45 גר
אגוזי מלך שלמים – 20 גר
שקדים שלמים – 20 גר
פקאנים קלופים – 20 גר
אגוזי לוז – 15 גר
תאנים מיובשות – 15 גר
חמוציות – 20 גר
משמשים מיובשים – 20 גר
פיסטוקים גרוסים – 10 גר
אופן הכנה:
בצק פריך:
• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה, אבקת סוכר, תמצית לימון ותמצית וניל, עד לקבלת מרקם הומוגני.
• מוסיפים בהדרגה את הביצה ומערבבים
• מעבירים למהירות איטית ומוסיפים את הקמח.
• מערבלים עד לקבלת בצק פריך (כשהבצק הופך למספר גושים אחידים)
• מוציאים ומעבירים לתבנית האפייה. מרפדים ומהדקים היטב בצדדים.
• מניחים מעל נייר אפיה או נייר כסף, ומפזרים מעל שעועית בגובה של 3/4 תבנית.
• מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 10 דק' ומוציאים.
• מצננים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
הכנת קרם שקדים:
• מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.
• מוסיפים בהדרגה את הביצה, ליקר אמרטו ותמצית השקדים, עד לקבלת תערובת הומוגנית.
• מוסיפים את השקדים הטחונים עד לקבלת תערובת אחידה.
• מזלפים מעל הבדק הפריך (לאחר שצונן כשעה וחצי) בצורה אחידה ושווה
• מעבירים לתנור שחומם ל- 170 מעלות לכ-15 דקות .
• מוציאים ומצננים כ- שעה וחצי
הכנת תערובת פירות יבשים:
• קולים את אגוזי המלך, שקדים, פקאנים ואגוזי הלוז בתנור שחומם ל 170 מעלות כ-10 דקות ומניחים בצד.
• מחממים בסיר סוכר, חמאה ודבש, עד להמסה מלאה ולכבות את האש (יש להימנע מבישול יתר).
• מוסיפים את כל מרכיבי תערובת הפירות היבשים והאגוזים ומערבבים.
• שופכים מעל הפאי (לאחר שצונן עם קרם השקדים) ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה.
• מעבירים למקפיא לשעה נוספת, לצורך התייצבות הפאי, ומוציאים