אורז בסמטי עם אפונה - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור
רכיבים:
2 כוסות + 2 כפות מרק צח מירקות
חצי בצל קטן קצוץ דק
שן שום כתושה
חצי כפית ריחן מיובש
כוס אורז בסמטי
כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור טחון טרי
250 גרם אפונה ירוקה קפואה
הוראות הכנה:
מחממים את 2 כפות המרק בסיר גדול.
מוסיפים בצל, שום וריחן.
מבשלים במשך 2 דקות, מעל להבה נמוכה.
מוסיפים 2 כוסות מרק, אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 20 דקות.
מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.