מסעדת הגורמה "אלגונקווין" שבמושב בניה המיועדת לאירועים קטנים בהזמנה מראש, שילבה לאחרונה בתפריט הבית שלה מנה מוצלחת במיוחד של כבד ברווז, בשילוב ענבים, בצל מטוגן וריבת פירות יער, הזוכה להצלחה רבה בקרב הסועדים.
"הברווז הרבה יותר אצילי ורך מאשר האווז", מסבירה רלי שולמן, שפית אלגונקווין. "הייחודיות של כבד הברווז כבר ידועה מזה עשור במסעדות הנחשבות באירופה ועכשיו זה מתחיל לחלחל לגסטרונומיה הישראלית".
המתכון של שפית רלי שולמן עבור מנת "כבד ברווז עם ענבים, בצל מטוגן וריבת פירות יער"
המצרכים: ( למנה אחת או מנה זוגית )
200 גר' כבד ברווז מנוקה וחתוך לקוביות
1 בצל קטן לבן חתוך לפרוסות
1 בצל סגול קטן חתוך לפרוסות
5 כפות שמן זית
5-6 ענבים חתוכים לרבעים
1כפית סוכר
מעט מלח ים אטלנטי
מעט פלפל שחור גרוס
כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות ריבת פירות יער
אופן ההכנה:
מחממים מחבת ברזל יציקה עבה עם השמן זית בלהבה חזקה (חום גבוה).
מוסיפים את הבצל הפרוס (שני הסוגים).
מוסיפים את הסוכר ואת המלח ומטגנים עד שהבצל יזהיב.
מוסיפים את הכבד ומטגנים מספר דקות מכל צד עד להשחמה.
בדקה האחרונה של הטיגון מוסיפים את הענבים ומערבבים הכול ביחד.
מטבלים בפלפל שחור גרוס ובפטרוזיליה קצוצה טרייה.
מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי.
מגישים את המחבת עם קערית קטנה של ריבת פירות יער.