ראגו טלה - מתכון מומלץ, מתאים לכ-10 סועדים, באדיבות שף איציק אביר, ממעדניית טעמי הבית שער העמקים
רכיבים:
• 2 ק"ג צוואר או כתף כבש, חתוך לקוביות
• ¼ כוס שמן זית איכותי
• 100 גרם בצל קצוץ
• 200 גרם בצלי פנינה
• 1 כוס יין אדום
• 2.5 כוסות ציר בקר
• 2.5 כוסות ציר בקר מצומצם (דמי גלאס)
• 500 גרם עגבניות טריות קלופות- חתוכות לקוביות
• 30 גרם רסק עגבניות
• 300 גרם תפוח אדמה מבושל חתוך לקוביות
• שן שום אחת
• מלח ופלפל לבן
תהליך ההכנה:
1. מטגנים את קוביות הבשר במחבת ברזל עד להשחמה, מוסיפים את הבצל והשום ומתבלים.
2. מנקים בעזרת סכין שומן מיותר מהבשר ומניחים את הבשר בתבנית.
3. מוסיפים למחבת יין אדום ומערבבים להסרת השאריות מתחתית המחבת. מצמצים את הרוטב שנוצר לכדי סירופ.
4. מוסיפים את ציר הבקר העגבניות לרוטב המצומצם, מחממים יחד במחבת ויוצקים על הבשר בתבנית.
5. מכסים את התבנית וצולים בתנור בטמפרטורה של 175 מעלות, למשך שעה.
6. מסננים את הרוטב ומחזירים אותו לתבנית יחד עם בצלי הפנינה ותפוחי האדמה.
7. ממשיכים בצלייה עד שהבשר מתרכך.
8. בתיאבון!