כלים

דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומק - מתכון באדיבות השף איל לביא מתוך חוברת מתכונים לשישי בחסות "בנפייבר"

חברת 'נוברטיס קונסיומר ישראל' משווקת 'בנפייבר' - אבקת סיבים תזונתיים, מתגייסת למען עמותת 'חיבוק ראשון' ומשיקה בימים אלו חוברת מתכונים ביתית, הכוללת מתכונים של מיטב השפים בישראל לארוחת שישי.

החוברת תוצע בסניפי רשת סופר פארם לרוכשים מוצר 'בנפייבר'- בעלות של 9.90 ₪ בלבד לחוברת. כל ההכנסות, יועברו לתרומה לעמותת 'חיבוק ראשון' אשר מלווה וחובקת תינוקות שננטשו.

השפים חיים כהן, אביב משה, משה שגב, אייל לביא ובארי סייג התנדבו לתת יד בפרויקט המיוחד, מתוך הזדהות והכרה בחשיבות פעילות העמותה למען התינוקות הנטושים.

החוברת, כוללת 10 מתכונים עשירים בסיבים תזונתיים למנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, המתאימות במיוחד לארוחת שישי משפחתית.

דניס אפוי ביוגורט זעתר וסומק - מתכון באדיבות השף איל לביא מתוך חוברת מתכונים לשישי בחסות "בנייפבר"

מצרכים ל-4 סועדים:

4 דגי דניס מפולטים בלי עצם

5 גביעי יוגורט 4% שומן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

4 שיני שום כתושות

2 כפות זעתר

1 כף סומק

50 גר' צנוברים קלויים

1 כפית מחוקה קורנפלור

4 כפות שמן זית

2 כפות בנפייבר

אופן ההכנה:

למרוח תבנית אפייה בשמן זית, לנגב היטב את הפילטים ולהניח כשהצד עם העור כלפי מטה

בקערה גדולה לערבב את היוגורט עם מעט מלח ופלפל שחור גרוס, שן שום כתושה ושתי כפות שמן זית.

לפזר מעל את הקורנפלור ולערבב בעזרת מטרפה.

ליצוק את היוגורט מעל הפילטים כך שיכסה אותם באופן שווה.

להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-12 דקות.

להעביר את התנור לגריל עליון ולאפות במשך 2-3 דקות נוספות עד לחריכה חלקית של היוגורט.

לבדוק בעזרת סכין קטנה שהדגים מוכנים. להוציא מהתנור, לפזר את הזעתר, סומק והצנוברים ולהגיש.