כלים

קורבזייה, הקוניאק עם תואר האצולה, זכה במקום הראשון ובציון 89 בקטגוריית VSOP בדירוג של המכון האמריקאי המוביל לבדיקת משקאות Beverage tasting institute

קורבזייה, הקוניאק עם תואר האצולה, זכה במקום הראשון ובציון 89 בקטגוריית VSOP בדירוג של מכון Beverage tasting institute, המכון האמריקאי המוביל לבדיקת משקאות אלכוהול ויין בשיקאגו, אילנוי.

במקום השני בתחרות המשקאות, זכה רמי מרטין עם 88 נק', במקום השלישי זכה הנסי עם 87 נק', במקום הרביעי הנסי בלאק עם 85 נק', ובמקום החמישי מרטל עם 84 נק'.

קורבזייה VSOP הוא בלנד של קוניאקים מאזור גראן שמפיין ופטיט שמפיין, המיושנים בין 6 ל-10 שנים. הקוניאק מציע בוקה עדין ואיזון מושלם של עץ אלון וטעמים אקזוטיים, ארומה מעודנת והרמונית עם גוונים של וניל ושקדים קלויים.

Beverage tasting institute, נחשב למכון אמריקאי מוביל לבדיקת משקאות אלכוהול ויין. המכון נוסד בשנת 1981 במטרה לייצר ביקורות הוגנת על משקאות יין ואלכוהול עבור הצרכנים, במהלך השנים המכון הוציא לאור מדריכי קנייה רבים עבור חובבי יין ואלכוהול ברחבי העולם ופרסם מאמרים דעה מובילים שהופיעו בניו יורק טיימס ובמגזין אמריקאים מובילים ביניהם: Wine & Spirits ,ביקורת יין בינלאומית ועוד.

קוניאק קורבזייה

הקורבזייה מיוצר רק מענבי UGNI BLANC, מזוקק פעמיים בדודים מנחושת אדומה. הזיקוק מתחיל בתחילת חודש נובמבר עד לסוף חודש מרץ. הקוניאק מיושן בחביות עץ אלון צרפתי.

סיפורו של קורבזייה מתחיל במאה ה-16 כשעמנואל קורבזייה ולואי גלואה פותחים חנות אלכוהול ומתעסקים בערבוב סוגי קוניאק.

1811 – נפוליאון ה-1 מגיע לחנות וקונה כמה חביות המועברות לסנט הלן ע"י האנגלים אשר נתנו למשקה את השם "הקוניאק של נפוליאון"

1843 – פליקס קורבזייה וג'ולס גלואה פותחים את מזקקת Courvoisier הרשמית בג'רנק.

1866 – פליקס מת ומעביר את השליטה בחברה לאחייניו, האחים קורייה.

1869 – נפוליאון ה-3 מעניק לקורבזייה את התואר "ספק הקוניאק הרשמי של בית האצולה"

1909 – המותג נמכר למשפחת סיימון מאנגליה, אשר שמה דגש על שיווק הקורבזייה בעולם.

לקורבזייה קטגוריות נוספות:

קורבזייה VS: בלנד של קוניאקים מאזור פין בואה ופטיט שמפיין המיושנים 4-7 שנים. היישון הארוך מהרגיל מעניק לקוניאק עומק ואופי. הערבוב בין קוניאקים צעירים ובוגרים מעניק ל-VS את הטעם העדין והפירותי, עם ארומה של פירות בשלים ופרחי אביב

קורבזייה VSOP: בלנד של קוניאקים מאזור גראן שמפיין ופטיט שמפיין. מיושן 6-10 שנים. קורבזייה VSOP מציע בוקה עדין ואיזון מושלם של עץ אלון וטעמים אקזוטיים. הארומה מעודנת והרמונית עם גוונים של וניל ושקדים קלויים.

קורבזייה נפוליאון: כמו בדרגת ה-VSOP, דרגת הנפוליאון מורכבת מענבי מאזורי הגידול גרנד ופטיט שמפיין, אך מיושן 15-25 שנים. זהו הקוניאק המקורי של נפוליאון. דחוס, מורכב וחושני, בהרמוניה של עץ, פירות בשלים ותבלינים.

קורבזייה XO: בלנד של קוניאקים מהאזורים גרנד שמפיין, פטיט שמפיין ובורדרי, המיושנים 20-35 שנים. הטעם הארומטי והעשיר בשילוב טעמם המתובל של ענבי הבורדרי מעניקים לקוניאק עומק ומורכבות, ורכות קטיפתית לצד ארומות אקזוטיות ורמיזות לפרחים.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים