כלים

פריקי - מתכון ערבי מיוחד, של שף סוהיל פראן, ממסעדת מיגאנה בנצרת. הפריקי היא חיטה לא בשלה, אותה מעשנים וטוחנים  בטחינה עבה

המרכיבים:

שתי כוסות פריקי

כוס בצל קצוץ

5 כפות שמן זית

3 כוסות מים רותחים, או נוזל מעוף

מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

שמים בסיר את שמן הזית והבצל לטיגון על אש נמוכה עד שיזהיב.

מוסיפים את הפריקי ומערבבים ביחד.

לאחר מכן מוסיפים מים או נוזל עוף עד הרתיחה, עם ערבוב כל הזמן.

מכבים את האש ומכסים את הסיר 15 דקות.

אפשר להגיש עם עוף או בשר כבש