תומר בני ישראל, הקונדיטור מתיירות גנוסר ממליץ על מתכון חגיגי לעוגת פרג טעימה במיוחד לפורים - טארט פרג ממולא בקרם שקדים
בסיס בצק פריך – חומרים:
300 גרם חמאה (כחבילה וחצי)
1 כוס סוכר (אפשר גם חום)
1/2 ק"ג ,כ-3.75 כוסות קמח
2 חלמונים
תמצית או מקל וניל
אופן הכנת הבסיס:
להקציף את החמאה והסוכר עד מרקם קרמי חלק, להוסיף תוך כדי הערבול חלמונים ותמצית וניל, להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבל עד כדור בצק.
להכניס את כדור הבצק לניילון נצמד למינימום חצי שעה במקרר.
לרדד את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ולשים על בסיס תבנית האפייה.
לאפות כ-7 דקות עד שהבצק קצת מתייצב.
מילוי תחתית הטארט, קרם שקדים:
חצי חבילה חמאה
חצי כוס אבקת סוכר
3/4 כוס אבקת שקדים
2 כפות שטוחות קורנפלור
2 ביצים
3 כפות רום לבן
אופן הכנת המילוי לתחתית הטארט:
לערבב חמאה, אבקת סוכר עד מראה קרמי
להוסיף שקדים וקורנפלור להמשיך לערבב טוב
להוסיף לתערובת ביצים טרופות ולהגביר את מהירות הערבוב עד שמתקבלת מסה חלקה ותפוחה כ-6 דקות ערבול.
חומרים למילוי הפרג:
1 כוס פרג
2 כוסות חלב
3/4 כוס דבש
4 כפות סוכר
קורט מלח, 1 לימון למיץ + גרידת הקליפה.
חצי כוס פרורי עוגיות
1/2 כוס צימוקים
אופן הכנת מילוי הפרג:
לבשל על אש נמוכה פרג, חלב, דבש, סוכר, עד ספיגה של הנוזלים,
תוך כדי ערבוב מוסיפים מיץ לימון, קליפה מגוררת.
להוריד מהאש להוסיף את העוגיות והצימוקים.
חומרים לציפוי: שטרויזל (פרורי בצק)
3/4 כוס קמח
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת שקדים
לערבל את כל החומרים יחד עד גודל פרורים רצוי לשים במקפיא עד זמן הכנת העוגה.
הוראות הכנה לעוגה:
1.לאפות את הבצק לתחתית 7 דקות 160 מעלות. לקרר.
2.למרוח שכבה דקה של קרם שקדים על הבסיס האפוי
3.לשפוך על שכבת הקרם את הפרג המבושל
4.לפזר למעלה על הפרג פרורי שטרויזל
5.לאפות הכל בחום של 180 מעלות כ-15-10 דקות עד קבלת צבע יפה.
בתאבון ושיהיה חג פורים שמח!