תבשיל זיתים מרוקאי נפלא וקל להכנה, רק לערבב את כל המצרכים בסיר ולבשל. המתכון באדיבות שולה המבשלת. הזיתים בתבשיל הם זיתים ירוקים ללא חרצנים, יש להשרות את הזיתים למשך לילה שלם, לאחר מכן לסנן, לבשל במים רותחים כ - 5 דקות, שוב לסנן ושוב לבשל 5 דקות במים רותחים וזאת על מנת להוריד את המרירות שבזיתים. לסנן בסיום הבישול
מצרכים:
2 קופסאות שימורים של זיתים מחוררים , ללא חרצנים , או לחילופין חצי קילו זיתים ללא חרצנים במשקל.
1 קופסת שימורים של פטריות שמפניות שלמות או חתוכות / 6-7 פטריות שמפניון טריות
כף שום כתוש (לפי הטעם)
1 כפית רסק עגבניות /עגבניה מגורדת
1 כפית מרק עוף (לפי הטעם)
חצי כפית פלפל לבן (לפי הטעם)
1 כפית מלח שטוחה (לפי הטעם)
1 כפית שטוחה כרכום
2-3 כפות שמן (כמה שיותר - טעים יותר)
2 כוסות מים רותחים
אופציה, כפית שטוחה של פפריקה מתוקה למי שאוהב גוון אדום בתבשיל.
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים בסיר , להביא לרתיחה ואז להנמיך, לערבב מדי פעם ולטעום לתיקון טעמים. לבשל כ 25-30 דקות.
התבשיל מוכן כאשר נשארים מעט מים.
בתאבון!
שולה המבשלת.