כלים

תפוח אדמה מוקרם- מתכון מהיר הכנה וטעים להפליא

רכיבים:

50 גרם חמאה

2 שיני שום (לחילופין - 2 כפיות שום כתוש)

1 חבילת שמנת מתוקה

3 כפות מרק פטריות

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

אגוז מוסקט

1 חבילת פטריות טריות

3/4 כוס חלבאופן הכנה:מקלפים את התפוחי אדמה ומכניסים לסיר עם מים בכדי שהתפוח"א יתרכך. כאשר התפוחי אדמה לקראת ריכוך מתחילים להכין את הרוטב.לוקחים מחבת גדול ושמים אותו על אש בינונית ובתוכו 50 גרם חמאה ומחכים שהיא תימס.מוסיפים את השום ואת הפטריות החתוכות ומטגנים כ10 דקות ואז מוסיפים את השמנת המתוקה.בנתיים לוקחים קערה ושופכים לתוכה 3/4 כוס חלב ו 3 כפות גדושות של אבקת מרק פטריות , מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ואז שופכים למחבת ומערבבים, להוסיף קמצוף אגוז מוסקט.בזמן הכנת הרוטב , לחמם תנור ל - 180 מעלות.הרוטב צריך לצאת לא דליל מדיי ולא סמיך מדי.מוציאים את התפוח"א כשהם מוכנים , מסננים ומצננים טיפה. לפרוס לפרוסות לא עבות מדי ולא דקות מדי , מניחים אותם בתבנית פיירקס ויוצקים מעל את הרוטב באופן שיכסה הכל.מעל הרוטב מפזרים בצורה נדיבה פתיתי גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה מזהיבה.בתאבון !!!טיפ: אפשר להשתמש באותו מתכון במקום תפוחי אדמה בפסטה