460 גר אנטריקוט טחון
- 12 יחידות לימון כבוש
- שיני שום
- כוסברה
-בזיליקום
- 3 פרוסות לחם שרוי
- חבילת טורטייה
- בהרט
- 50 גר קמח
- חצי כוס מים
- מלח
פלפל
שמן זית
סלסת פלפלים -
- 3 יחידות פלפלים ירוקים
- 3יחידות פלפלים אדומים
- 3 יחידות פלפלים כתומים
- שמן זית לימון, מלח
- לימון אורנית קצוץ
טחינה -
- 500גר טחינה גולמית
- צרור כוסברה
- צרור נענע
- צרור פטרוזיליה
- 8 שיני שום
- מלח, פלפל
- מיץ לימון
- מים
אופן הכנה (קבבים):
את הלימון הכבוש, השום ועשבי התיבול חותכים השה.
מערבבים את הבשר עם שאר החומרי גלם ויוצרים כדורים במשקל של כ 30 גר.
סוגרים את הקבבונים במחבת, ולאחר מכן מכניסים לתנור בטמפרטורה של 190 למשך כ5 דק.(לפני הגשה)
אופן הכנה סלסת פלפלים:
קולים את הפלפלים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, או צלייה על גריל פחמים.
קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות זולייאן.
מערבבים ביחד את הפלפלים ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
אופן הכנה טחינה ירוקה -
מכניסים למעבד מזון את הטחינה הגולמית, צרור עשבי תיבול, שיני שום ומיץ לימון וטוחנים, מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך, מתקנים טעם עם מלח, פלפל.
טורטייה-
חותכים את הטורטיה לרצועות דקות.
מכינים מהקמח והמים בלילת הדבקה.
מדביקים את הטורטייה בצורת טבעת ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות עד להשחמה קלה.
אופן הגשה-
על צלחת לבנה מרובעת מניחים טבעת טורטייה אחת ובתוכה קבאב אחד מזלפים על הצלחת עם סקוויזר טחינה ירוקה ומניחים סלסלת פלפלים