כלים

טימבל סביח: סביח ביצי שליו ועגבניות שרי מיניאטורי לאכילה באצבעות. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

- 2 חציל בינוני

- סלסלת עגבניות שרי

- 300 גרם חומוס מבושל

- 20 ביצי שליו

- 100 מ"ל טחינה גולמית

- חבילת פיתות

- 2 שיני שום

- לימון

- לאבנה

- זעתר

מלח

פלפל

שמן זית, מיץ לימון

אופן הכנה-

פורסים את החציל לפרוסות בינוניות-עבות עם הקליפה, וקולים על מחבת או אופים בתנור.

מכניסים את העגבניות שרי לשמן עמוק עד בישול.

טוחנים את החומוס המבושל למחית עם שום, מעט לימון ושמן זית.

קורצים פיתה לעיגולים בעזרת מיקד, וקולים מעט על מחבת.

מבשלים את הביצי שליו במים.

אופן הגשה:

על הצלחת מניחים את הקרוסטיני ועליו מזלפים מעט מהמחית חומוס

מניחים מעל פרוסת חציל ועליו עגבנייה, חוצים את ביצת השליו לחצי ומניחים מעל.

מקשטים עם עלה פטרוזיליה וזילוף של טחינה גולמית מסביב

**אפשר להניח 5 גרגירי חומוס לקישוט.