פטריות פורטבלו ממולאות בסלט חומוס עם פלפל צהוב, בצל סגול ועגבניות חלוטות, על מצע יוגורט עיזים - מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה
רכיבים:
- 15 יחידות פטריית פורטבלו בינונית
- 500 גר גרגירי חומוס מבושל,
- 3 יחידות בצל סגול,
- 3 פלפל צהוב ברונואז,
- צרור כוסברה,
- 2 עגבניות חלוטות קצוצות ברונואז
- מלח פלפל לימון שמן זית.
- 200 מ"ל יוגורט עיזים
אופן הכנה-
מסירים לפטרייה את הרגלים ומנקים מבפנים.
מברישים את הפטרייה בשמן זית ומכניסים לתנור.
מצננים את החומוס.
קוצצים את הבצל, פלפל, ברונואז קטן ואת הכוסברה השה.
מערבבים עם החומוס ומתבלים במלח פלפל, מיץ לימון ושמן זית.
אופן הגשה-
ממלאים את הפטריות בסלט חומוס, מניחים במרכז צלחת ומזלפים יוגורט עיזים.