חומוס

(מסעדות)
המנה של חומוס קונטיינר ראשון לציון

הקונטיינר הנודד - חומוס מהדרום: חומוסיית קונטיינר שבאה אלינו לאחרונה דווקא מדימונה והתחילה מקונטיינר שהוצב זמנית בקניון דימונה והפך לקבוע, כבשה כבר את יבנה ועכשיו הגיעה גם לראשון לציון. קונטיינר מציגה חומוס עממי למדי שנטחן רק אחרי שהזמנת

(מתכונים)
מרק חומוס חריף. צילום: חוות תקוע

מרק חומוס ושורש כורכום טרי עם עגבניות, שום, פלפל חריף ובצל - מרק חריף, חם וים תיכוני, מתכון מומלץ במיוחד לימי החורף הקרים. לרגישים לחריף מומלץ לוותר על הפלפל החריף

(מתכונים)

מי לא היה רוצה לדעת להכין את החומוס המושלם? זה שיסחוט את מחמאות וישאיר את הטועמים פעורי פה ואתכם מלאי גאווה. ובכן, סודו של החומוס טמון בפשטותו, עמידה על כמה דגשים קטנים שיהפכו את החומוס שלכם לכזה שלא יפסיקו לדבר עליו, רק זיכרו: תניחו את החומוס לצד פיתה חמה, תקלפו בצל לבן, תתרווחו, תנגסו וחיוך של אושר יעלה על פניכם. אגב, במתכון הזה, שהוא קל, נוח ונפלא, ציינתי לשימוש בגרגירים מקופסת שימורים, אך יחד עם זאת חשובה מאוד פעולת שטיפת הגרגרים מנוזלי השימור ומי שמתעקש יכול להשתמש בחומוס מזן בולגרי ולהשרות אותו במשך לילה במים.

IMG 7448 33b48

המצרכים:

1/2 קילו גרגירי חומוס מקופסא (ובכך חסכתם את ההשריה)1/2 כפית אבקת סודה לשתיה1/4 כוס מיץ לימון300 מ״ל טחינה היונה/אל ארז200 מ״ל מים וכמה קוביות קרח1 כפית מלח

אופן הכנה:מעמידים סיר מלא מים על אש בינונית, מוסיפים אליו את הסודה לשתיה, מכניסים את הגרגרים ומבשלים כשעה עד לקבלת רכות מלאה ומרקם מתפרק (רצוי לכפות את הקליפות). זהו שלב קריטי שיקבע עם החומוס שלכם יהיה אוורירי ומלטף או בוצי וגרגירי. לאחר מכן מסננים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את המים והקרח (שמסייע לשמר את החומוס לאורך זמן, 2-3 ימים), את המלח והלימון. מוסיפים את הטחינה הגולמית בהדרגה תוך כדי טחינה. טועמים ומתקנים תיבול.

 

-דניאל רחמים הגיע לשלבים מתקדמים בתכנית הריאליטי הקולינארית "משחקי השף", צבר זמן מסך רב ובקלילות הפך לאהוד ביותר בקרב הצופים. מאז שזכה לחשיפה הגדולה ובעקבות העשייה הגדולה נחשב רחמים לשף הצעיר המבטיח בישראל. הוא משמש כיועץ קולינארי למסעדות ומסעדנים, מעביר סדנאות בישול מגוונות לקבוצות פרטיות ועסקיות והכל באמונה ש"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, גם באוכל".

*צילום המנה: ישראל ג'ושוע 

(מתכונים)

פלאפל הוא מאכל בריא יחסית למזון מטוגן, אבל פלאפל ללא טיגון הוא כמובן בריא הרבה יותר. פלאפל מדוחן אפוי בתנור - פלאפל בריאותי ללא טיגון, מדוחן או קינואה, באפייה בתנור. מתכון מיוחד ודל שומן של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של בית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

טימבל סביח: סביח ביצי שליו ועגבניות שרי מיניאטורי לאכילה באצבעות. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטאפסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

(מתכונים)

פטריות פורטבלו ממולאות בסלט חומוס עם פלפל צהוב, בצל סגול ועגבניות חלוטות, על מצע יוגורט עיזים - מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ומתכונים אחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

(מתכונים)

גלילי כרוב סיני וחומוס - מתכון בריא ומומלץ, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

(מתכונים)

חומוס מזרחי - מתכון בסיסי ופשוט לחומוס ביתי, ללא תוספות. באדיבות בית הספר לבישול תדמור

נוצר ב-25.03.2011 05:03
(מתכונים)

מתכון לחומוס -  מתכון אותנטי וביתי, עם הרבה טחינה ותיבול למנת הדגל של המטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה במטבח הערבי בבית הספר לבישול תדמור

(חדש על המדף)

humus_melfefonאחלה של שטראוס, שהכריזה לפני כחודשיים על מהלך אסטרטגי למותג אחלה תחת ההבטחה "לאכול טוב לאכול אחלה", במסגרתו הושקו מוצרי חומוס וטחינה הכוללים טחינה משומשום מלא, השיקה מוצר חדש לילדים ולאמהות - חומוס הכולל טחינה משומשום מלא ועם.. מלפפון חמוץ