rakefetmiluyהאם ידעתם שאפשר להשתמש גם בעלי רקפת למילוי? אפשר לבחור עלים גדולים של רקפת, ביחוד לאחר שנגמרת הפריחה. יש לשטוף את העלים היטב ולהשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים על מנת שיתרככו מעט וניתן יהיה לטפל בהם למילוי. מתכון של וואן וונדי ממשתלות וונדי במודיעין

כלים

המילוי (לכ-50 עלים):

¾ כוס אורז

½ כוס שמן זית

מיץ משני לימונים גדולים

1 בצל גדול קצוץ

½ ראש שום כתוש

מלח, כמון, פלפל שחור

(אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).

טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש, והתבלינים.

פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח,את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע. (אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).

להגיש חם או קר. בתאבון!!!